Posjet sv. Ani

00-dom-za-starije-i-nemocne-osobe-sv--ana-zagreb

Nakon večernjeg susreta petkom, na subotnje jutro 6. veljače. Frama Siget se zaputila u starački dom sv. Ana u Sopotu. Odlazak u starački dom samo je jedna od naših akcija kroz godinu. Iako ponekad bez volje ipak se ustanemo rano okupimo ispred crkve i krenemo jer znamo da će im naša mladost kao i uvijek iznijeti osmijehe na lica. I tako čim smo došli požurili smo na svetu misu koju su imali u 9 sati. Nekako me uvijek iznenadi kako usprkos svojim poteškoćama pjevaju iz sveg glasa na slavu Božju, a i mi s zajedno s njima.

Nakon mise svi smo se opet okupili u prizemlju doma. I dok smo pjevali ispunjavajući njihove želje sve su se vise okupljali. I dok su nam tako “sporo” prilazili za oko mi je zapela starija gospođa kojoj je obitelj došla u posjetu. Čim nas je čula pridružila nam se i krenula pjevati, obitelj je bila toliko oduševljena s njezinim pjevanjem i osmijehom da su ju čak i snimali s mobitelom što mi je bilo jako simpatično.

I tako sam shvatila kako zapravo nitko od nas ne radi ništa značajno, a njima čak i to malo znaci puno.I dok smo odlazili doma već su nas pozvali da im opet dođemo i sigurno hoćemo jer  “Primamo upravo kada dajemo.” Sv. Franjo Asiški

Ivana Dujmović