Posjet dječjem domu u Hrvatskom Leskovcu

FRAMAŠKA AKCIJA
KUĆA ZA (NE)ZBRINUTU DJECU HRVATSKI LESKOVAC
U subotu 4.veljače 2017. naše je bratstvo posjetilo Kuću svetog Josipa za (ne)zbrinutu djecu u  Hrvatskom Leskovcu. Kada smo došli u Kuću dočekali su nas topli osmjesi preslatke dječice te vesela dobrodošlica sestara karmelićanki.
Za početak nam je nekoliko dječaka iz Kuće priredilo plesnu točku u kojoj su nam pokazali sve svoje talente i vještine te su nas time intrigirali, stoga naš pljesak nije nedostajao. Potom smo se družili s djecom, igrali smo se društvenih igara te smo razgovarali  i na različite ih načine animirali. U razgovoru sa sestrama karmelićankama smo saznali kako izgleda prosječan dan u Kući te o čemu sve sestre vode brigu. Osim sestara, u kući djeluju odgajatelji, psiholog, logoped, psihoterapeut i socijalni radnik. Iz ovog svog doma djeca odlaze bezbrižno u školu. Slobodno vrijeme provode u raznim radionicama: likovnim i kreativnim, glazbenim i glumačkim.Čuli smo nekoliko motivirajućih priča poput onih o uspjesima štićenika Kuće, koji su bez obzira na teške životne okolnosti ustrajali na svom putu i dokazali nam svima kako ništa nije nemoguće ako nešto stvarno želimo. Sve što sam čula me potaknulo na dublje razmišljanje o životu i životnim okolnostima; shvatila sam koliko smo premalo zahvalni za sve blagoslove koje imamo. Nismo svjesni koliko su naši problemi, naizgled veliki, zapravo maleni naspram stvarnih poteškoća s kojima se naša braća i sestre svakodnevno susreću. Prečesto nismo svjesni koliko je velika Božja milost prema nama, toliko smo naviknuli na „dobro“ da ga ni ne smatramo nečim za što bismo trebali zahvaliti. Zaboravljamo da si nam Ti dao život te da je sve što imamo plod Tvoje neizmjerne ljubavi prema nama.
Na kraju ovog divno provedenog dana, željela bih zahvaliti Gospodinu na predivnom iskustvu te na svemu što nam svakodnevno daruje.  Presretna sam jer se moje bratstvo odazvalo i na ovaj poziv dobra te se svi veselimo prvoj idućoj akciji.