Preminuo fra Smiljan Dragan Kožul

Poštovana braćo i sestre,

danas 2. listopada 2023. godine u Franjevačkom samostanu u Varaždinu u 82. godini života, 65. godini redovništva i 56. godini svećeništva preminuo je naš brat fra Smiljan Dragan Kožul. O datumu sprovoda naknadno ćemo vas obavijestiti

U rajske dvore poveli te anđeli, na dolasku tvome primili te mučenici! I odveli te u sveti grad, nebeski Jeruzalem. Zbor anđeoski te primio i ti s Lazarom, nekoć ubogim, pokoj vječni imao…

Upis djece za Prvu Pričest i Svetu Potvrdu

Poštovani roditelji,

danas smo započeli s upisom djece u novu vjeronaučnu školsku godinu. Prijaviti svoje dijete možete osobno u župnom uredu (prema radnom vremenu ureda) ili skinuti ovdje obrazac za prijavu, popuniti i poslati nam na mail – fra.siget@ofm.hr

Važno je znati da upisi traju do 01. listopada 2023.

Ukoliko ne stanujete na području naše župe potrebno je pribaviti suglasnost/dopuštenje vašeg župnika kako bismo dijete mogli upisati na vjeronauk u našoj župi.

1. listopada 2023.

XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

02. Ponedjeljak: sv. Anđeli čuvari

03. Utorak: Preminuće sv. našeg o. Franje

04. Srijeda: SV. NAŠ OTAC FRANJO, utemeljitelj triju Redova

05. Četvrtak: sv. Placid i Mavro, benediktinci

06. Petak: sv. Bruno, utemeljitelj kartuzijanaca

07. Subota: BDM Kraljica Svete Krunice

08. Nedjelja: XXVII. KROZ GODINU – sv. Šimun Bogonosac

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove

* U utorak, nakon pobožnosti koja započinje u 18 sati, bit će Obred preminuća sv. Franje. Kako bi svi franjevci mogli sudjelovati u obredu, u utorak neće biti ispovijedanja, niti će raditi župni ured.

* U srijedu 4. listopada, ćemo svečano proslaviti naš blagdan sv. o. Franje svetim misama u 7 i u 18:30. Nakon  večernje mise moći ćete iskazati štovanje relikvijama našeg zaštitnika i utemeljitelja.

* Od četvrtka, pa do kraja mjeseca,  pozivamo na svakodnevne listopadske pobožnosti. U 17:55 molimo krunicu, a potom slijedi sveta misa. Pridružimo se ovoj pobožnosti moleći na brojne nakane, osobito za mir u svijetu.

* U nedjelju u 17:55, u holu naše crkve u prizemlju molit ćemo zagovor svete Marije Blagoslovljene, naše Gospe trudnice za sve koji žele imati djecu, a to iz bilo kojeg razloga ne mogu, kao i za sve naše obitelji i njihove potrebe.

To će toga dana biti naša listopadska pobožnost.

* Pozivamo sve koji žele pristupiti katekumenatu da se, u uredovno vrijeme Župnog ureda, dođu upisati.

* I dalje molimo roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika da, koji nisu, popunjene Prijavnice do konca tjedna dostave u župni ured, kako bismo na vrijeme započeli s vjeronaučnim susretima.

* U četvrtak na večer u 19:30 sati župnik poziva sve izvanredne dijelitelje Svete Pričesti na sastanak u dvorani Franjevačkog svjetovnog reda.

* U petak na večer u 19:30 sati župnik poziva sve muškarce koji skupljaju milostinju na sastanak u dvorani Franjevačkog svjetovnog reda.

* Molitveni vijenac Kraljice Obitelji organizira hodočašće u Krašić. Detalje potražite na plakatu na oglasnim pločama.

 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkog tiska. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.

24. rujna 2023.

XXV. NEDJELJA KROZ GODINU

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

25. Ponedjeljak: sv. Nikola von Flüe, pustinjak

26. Utorak: sv. Kuzma i Damjan, liječnici, mučenici

27. Srijeda: sv. Vinko Paulski, svećenik

28. Četvrtak: sv. Vjenceslav, kralj i mučenik

29. Petak: sv. Mihael, Gabrijel i Rafael, arkanđeli

30. Subota: sv. Jeronim, svećenik, crkveni naučitelj

01. Nedjelja: XXVI. KROZ GODINU

      sv. Terezija od Djeteta Isusa, karmelićanka, crkvena naučiteljica

* U nedjelju ćemo započeti trodnevnu duhovnu pripravu za svetkovinu našeg svetog oca Franje Asiškog.

– u 17:55 molitva franjevačke krunice i litanija,

– u 18:30 euharistija s prigodnom propovijedi,

* Molitveni program trodnevnice, zamijenit će nam prva tri dana listopadske pobožnosti s kojima ćemo nastaviti od utorka 4. listopada u 17:55 uz krunicu s pjevanim otajstvima.

* U subotu 30. rujna, u Mariji Bistrici, slavi se 25. obljetnica beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca. Euharistijsko slavlje započinje u 11:00 sati, a predvodi ga nadbiskup mons. Dražen Kutleša, kojemu će na početku slavlja Apstolski nuncij na ramena staviti palij, liturgijski znak nadbiskupske službe.

* Molimo roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika da upišu djecu na župni vjeronauk – prijavnice se nalaze na web stranici i u župnom uredu. Prijave su još ovaj tjedan.

* Pozivamo odrasle osobe, koje žele pristupiti katekumenatu i tako se pripremiti za primanje sakramenata kršćanske inicijacije da se u uredovno vrijeme, jave u župni ured.

* Dragi župljani, od 14. listopada u našoj župi će se okupljati Glasnici Velikoga Kralja ili “framica”. Susreti su to za djecu od 3 godine starosti do 7 razreda osnovne škole. Susreti za djecu i roditelje će biti svaka dva tjedna od 16:30 do 18:30. Svi koji ste zainteresirani javite se preko naše facebook stranice ili jednostavno dođite 14. listopada. u 16:30 u prostorije u prizemlju. Djeca su podjeljena u tri grupe prema uzrastu uz animatore. Naravno i roditelji mogu sudjelovati na susretima.

* Podsjećamo da četvrtkom franjevačka mladež ima svoje susrete u 20 sati.

* Pozivamo djecu i mlade koji se žele uključiti u zajednicu ministranata naše župe na susret subotom u 10 sati u prostoriji Franjevačke mladeži.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.