KATEKUMENAT

Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije:

KRŠTENJA
ISPOVIJEDI
PRVE PRIČESTI
KRIZME

SVAKOG UTORKA 
u 19.30 sati,
U DVORANI FRANJEVAČKE MLADEŽI,
na južnoj strani samostana (ulaz sa sjeverne strane).

Katekumenat pohađaju kandidati koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, potvrda i euharistija), ali i oni koji su već kršteni, ali u odrasloj dobi žele primiti sakramente potvrde i euharistije.

Katehetski susreti se održavaju jedanput u tjednu u trajanju od jednoga sata. Krsno slavlje, kao i slavlje podjele svete potvrde i euharistije bit će za vrijeme vazmenog bdijenja, u subotu 31. travnja 2018., s početkom u 20 sati.

Nakon primljenih sakramenata nastavljaju se susreti takozvanih mistagoških kateheza koje učvršćuju novokrštenike i potvrđenike na putu kojim su krenuli. Proces izgradnje u vjeri i primanja spoznaja o vjeri traje cijeli život, a ovaj službeni dio traje do svetkovine Pedesetnice ili Duhova, kada ćemo završetak zajedno proslaviti blagdanskom euharistijom.

Zainteresirani neka se prethodno jave u Župni ured (ponedjeljkom od 19 do 20, utorkom i srijedom od 16 do 18 i  subotom od 9 do 11 sati), kako bismo ih upisali među ovogodišnje kandidate. Oni koji su već kršteni trebaju iz župe svojega krštenja donijeti Potvrdu o krštenju.

Susrete vodi dr. Biserka Baćani, dipl. teolog.

Veselimo se zajedničkom hodu i dobro nam došli!