Mi trebamo vaše molitve

Više puta ljudi nas redovnike ili svećenike mole za molitve. Često se čuje vapaj vjernika upućen nama koji na poseban način nasljedujemo Gospodina Isusa Krista. U skladu s tim potrebno je napomenuti da i nama ljudima posvećena života, svećenicima i onima koji su tek na putu, trebaju molitve drugih. Mi molimo za vas i posvećujemo svaki dio dana u liturgiji časova. Posvećujemo svaki tjedan nedjeljnom misom, posvećujemo čitavu godinu živeći s Kristom. Ali da bismo to mogli, mi trebamo vaše molitve. Nedvojbeno je molitva ono što nas nosi i drži na ovome putu. Ta je molitva i sredstvo našega posvećenja. Stoga vas sve molim da molite za svoje pastire. Molite za nova duhovna zvanja. Molite u ovoj godini posvećenog života za sve redovnice i redovnike. Jer mi vaše molitve trebamo.

Mi svoj život želimo potpuno predati Gospodinu i živjeti samo njemu i za njega služeći svakom čovjeku. Mi na taj način čitav svoj život stavljamo na Kristov oltar i prinosimo sebe za čitav svijet. Ali, zaludu to činimo ako nas vi ne nosite svojim molitvama. Doista, svi mi možemo sebe potpuno predati Kristu samo ukoliko vi molite za nas. Mi možemo čitav svoj život, ovaj samo jedan život položiti na Kristov oltar, samo uz pomoć vaših molitava. Zapravo, mi bez vaših molitava ne možemo ništa. Stoga molite za nas i hvala vam za svaku vašu molitvu. Hvala vam jer je baš molitva nekoga od vas, bila onaj okidač koji je i mene  postavio na ovaj put. Vaša je molitva ona koja sada i mene nosi. Sukladno s tim od srca vam svima zahvaljujem na svim vašim molitvama jer ja bez vaše molitve ne bih bio ovo što jesam. Bez vaše molitve, ne bih se možda nikada ustao iz one kaljuže grijeha i krenuo putem očišćenja.

Konačno, siguran sam da svaka vaša molitva za nas i meni pomaže da iz dana u dan rastem na tom putu. Ta je molitva pomoć u navalama burā napasti i također pomoć većeg utemeljenja u Kristu koji nas sam više puta poziva na molitvu jednih za druge. A ja, obećavam da ću se pokušati sve više trošiti i potrošiti za duše vaše. Hvala vam na svakoj molitvi.