9. lipnja 2019

NEDJELJA PEDESETNICA – DUHOVI
sv. Efrem Sirski, đakon, crkveni naučitelj

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
10. Ponedjeljak: BDM Majka Crkve; sv. Dijana d’Andalo, dominikanka
11. Utorak: sv. Bartol, apostol
12. Srijeda: sv. Ivan Fakundo, augustinac
13. Četvrtak: SV. ANTUN PADOVANSKI, franjevac
14. Petak: sv. Elizej, prorok
15. Subota: sv. Vid, laik, mučenik
16. Iduća je nedjelja svetkovina PRESVETOG TROJSTVA, sv. Aurelijan, biskup

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našeg Karitasa. Svoj prilog možete predati volonterima kod izlaza iz crkve. Od srca vam hvala!

* Sutra započinjemo trodnevnu pripravu za blagdan Sv. Antuna Padovanskog. U 17:55 molimo krunicu sv. Antuna, a potom slijedi sveta misa.

* U četvrtak na blagdan sv. Antuna – sveca svega svijeta svete su mise po blagdanskom rasporedu i to u 7, 10, te 18:30 sati. Večernju ćemo misu slaviti svečanije, uz blagoslov djece i ljiljana. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno molimo, a osobito na večernju misu dovedite djecu.

* U subotu su KVATRE – dan molitve i posta za posvećenje ljudskog rada i za dobro vrijeme koje je potrebno usjevima. Sve vas pozivamo na osobnu molitvu i post, kao i na svetu misu.

* U iduću ćemo nedjelju kod svete mise u 9 sati zahvaliti Bogu za sva dobra koja je tijekom protekle godine dao svoj školskoj djeci.

* U vaše molitve preporučamo sve jučer zaređene svećenike među kojima su i naša franjevačka braća fra Josip Ivkić iz Slavonskog Šamca i fra Andreo

Matanović iz Zagreba. Neka im Gospodin podari mir i ustrajnost na započetom putu.

* Čestitamo danas našem dječjem zboru Križići, na jučerašnjem uspješnom nastupu na smotri dječjih zborova Zlatna harfa održanoj u Mariji Bistrici.

U iduću subotu od 10 do 12 sati, u prostoriji Franjevačkog svjetovnog reda moći ćete donijeti na kontrolu svoje tlakomjere i provjeriti svoj krvni tlak. Ovu akciju svojoj župnoj zajednici daruje gosp. Nino Golub, na čemu mu od srca zahvaljujemo.

* Iako smo prošle nedjelje najavili predstavljanje Hrvatskog čestertonijanskog kluba, oni se ispričavaju i zbog tehničkih razloga otkazuju svoj dolazak u našu župu.

* Na kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa. U novom broju Glasa Koncila možete pročitati:
– Ideološko tumačenje zakona o udžbenicima.
– Kakvi su zaposlenici osobe s invaliditetom?
– Otkriti poziv znači “spoznati za što sam stvoren”
– Ispadanje iz škole – gospodarski problem.