8. rujna 2019.

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU
Mala Gospa

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
09. Ponedjeljak: sv. Petar Claver, isusovac
10. Utorak: sv. Nikola Tolentinski, augustinac
11. Srijeda: sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, kineski mučenik
12. Četvrtak: Ime Marijino
13. Petak: sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj
14. Subota: UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA
15. Nedjelja: XXIV. KROZ GODINU – BDM Žalosna

* Druga je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našeg župnog Caritasa. Svoj dar za potrebite možete predati našim volonterima kod izlaza iz crkve. Hvala!

* U iduću subotu, 14. rujna, je svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, blagdan naše župe, crkve i samostana. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom. Program trodnevne priprave započinje svakoga dana u 18 sati: u srijedu pobožnošću Križnoga puta, u četvrtak klanjanjem Križu, a u petak euharistijskim klanjanjem.

* U petak je ujedno dan cjelodnevnog klanjanja za našu župu. Jutarnja sveta misa u 7 sati slavit će se u crkvi, a nakon mise bit će izložen Presveti sakrament pred kojim će naša samostanska zajednica izmoliti Jutarnju i Službu čitanja. U 12:00 sati će se samostanska zajednica opet okupiti, pa ćemo biti u tihom razmatranju koje ćemo završiti molitvom srednjeg časa u 12:25. Poslije podne od 17:30 sati bit će ponovno izložen Presveti sakrament pred kojim ćemo imati zajednički sat klanjanja i molitvu Večernje. Pozivamo vas da se tijekom dana uključite u događanja u crkvi, a osobito da sudjelujete u zajedničkom klanjanju i svetoj misi.

* Na sam blagdan svete su mise u 7, 10, te 18:30. Nakon svete mise moći ćemo zajedno iskazati čast relikviji sv. Križa. Iskoristimo priliku i dobro se u ovoj prilici duhovno se obnovimo.

* U iduću nedjelju uz svetu misu u 9 sati, zamolit ćemo Duha Svetoga za pomoć u novoj školskoj godini. Pozivamo sve naše učenike i njihove učitelje, nastavnike i sve koji s njima rade da nam se pridruže.

* Jednako tako uz večernju misu na kojoj sudjeluju mnogi studenti, zamolit ćemo Duha Svetoga da i njima pomogne i prosvijetli ih za marljiv rad u novoj akademskoj godini.

* Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započinje 10. listopada u 19:30 i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Duhova. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda, svakodnevno osim četvrtka i petka, dođu upisati. Oni koji su već kršteni, a žele primiti sakramente potvrde i euharistije trebaju priložiti Potvrdu o krštenju, a oni koji nisu kršteni trebaju predočiti Rodni list.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkih časopisa, kao i knjige duhovnog sadržaja te nabožne predmete. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila