7. veljače 2016.

V. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Koleta – klarisa
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
08. Ponedjeljak: sv. Jeronim Emilijani, redovnik
09. Utorak:bl. Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, mučenik
10. Srijeda: ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA
11. Četvrtak: Gospa Lurdska
12. Petak: sv. Eulalija, djevica i mučenica
13. Subota: sv. Katarina Ricci, redovnica
14. Iduća je nedjelja I. Korizmena – sv. Valentin, svećenik i mučenik
 Danas crkva u Hrvata obilježava Dan života. U ovom vremenu naša je domovina sve siromašnija novim životima, više nas umire, nego li se rađa. Molimo na osobit način za naše obitelji da prihvate nove živote, ali i za one koji mogu pomoći da se mladi ljudi zaposle, pa na taj način steknu i materijalnu sigurnost za svoju djecu.
 Prva je nedjelja u mjesecu. Vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se odgajaju budući svećenici i braća. Svoj prilog možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca zahvaljujemo na svakom daru.
 Ove ćemo godine zbog Čiste srijede spomendan bl. Alojzija Stepinca obilježiti u utorak 9. veljače, a u katedrali će biti redovita sv. misa na Stepinčevo, 10. veljače u 19 sati.
 U srijedu na Pepelnicu svete su mise po blagdanskom rasporedu u 7, 10 te 18.30 sati. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete kod svete mise i obreda pepeljenja kako bismo zajedno u duhu obraćenja i pokore započeli sveto korizmeno vrijeme.
 Toga je dana, kao i na veliki petak, zapovijedani post i nemrs, a zapovijedani nemrs je i u sve korizmene petke. Nemrs (odricanje od mesne hrane) obvezuje sve koji su navršili 14 godina života, a post (samo se jednom u danu najesti do sita) obvezuje od punoljetnosti, pa sve do šezdesete godine života.
 Tijekom korizme u našoj će crkvi biti pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18.00 sati.
 U četvrtak se spominjemo Gospe Lurdske. To je i međunarodni Dan bolesnika, pa ćemo svečanije proslaviti večernju svetu misu moleći za sve bolesnike.
 U iduću subotu Molitveni vijenac Kraljice obitelji organizira u Remetama Duhovnu obnovu u trajanju od 11 do 16 sati. Koji želite možete se pridružiti. Više informacija možete vidjeti na oglasnim pločama.
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, knjige, nabožne predmete i sl.