7. prosinca 2014

7. prosinca 2014.
II. NEDJELJA DOŠAŠĆA
Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
08. Ponedjeljak: Bezgrješno Začeće BDM
09. Utorak: sv. Petar Fourier, augustinac
10. Srijeda: sv. Miltijad, papa
11. Četvrtak: sv. Damaz I., papa
12. Petak: sv. Ljudevit iz Casorie, franjevac
13. Subota: sv. Lucija, djevica i mučenica
14. Nedjelja: III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Ivan od Križa, karmelićanin, crkveni naučitelj

  •  Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Po svojim molitvama i dobroti ugrađujete se u odgoj i školovanje budućih franjevaca. Hvala vam!
  • Sutra na svetkovinu Bezgrješnog začeća svete su mise po blagdanskom rasporedu u 6, 10, te 18:30 sati. Osobito svečano ćemo slaviti večernju svetu misu u koju će biti blagoslov novopostavljenog kipa svetoga Josipa, koji je za našu crkvu izradio akademski kipar Dragutin Šantek iz Purkersdorfa pokraj Beča. Isti je umjetnik izradio i postaje križnoga puta za našu crkvu i kip Marije Bezgrješne. Veselimo se ovom slavlju i vašem dolasku.
  • U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.
  •  U subotu u našoj Župnoj dvorani Udruga bivše općine Zavalje i Institut društvenih znanosti “Ivo Pilar” organiziraju znanstveni skup “Zavalje i okolica u prošlosti i sadašnjosti” Program započinje svetom misom koju u 9 sati predvodi gospićko senjski biskup msgr. Mile Bogović. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.
  •  Iduća je nedjelja posvećena Karitasu. U našoj ćemo crkvi imati dvostruku akciju: prodaju kolača i prikupljanje priloga u korist onih za koje skrbi Karitas. Svi koji žele darovati kolače za ovu akciju, mogu ih u subotu od 17 sati donijeti u prostoriju Franjevačkog svjetovnog reda. Akciju organiziraju i provode Karitasovi volonteri, bratstvo FSR-a i Molitveni vijenci Kraljice Obitelji. Od srca hvala na sudjelovanju!
  •  Tijekom došašća naši će Framaši u prizemlju prodavati svojeručno izrađene božićne ukrase. Prilozi od prodaje ce se koristiti za financiranje aktivnosti franjevačke mladeži u idućoj godini.
  •  Za blagdan Božića u našoj se crkvi pripremamo misama zornicama, svakoga jutra u 6 sati.
  •  U župnom uredu možete upisati svoje misne nakane za iduću godinu, kao i svoje bolesnike i starije osobe za božićnu ispovijed po kućama.
  •  Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, božićne čestitke i kalendare.