7. lipnja 2020

PRESVETO TROJSTVO
sv. Robert iz Newminstera, cistercit

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
08. Ponedjeljak: sv. Medardo, biskup
09. Utorak: sv. Efrem Sirski, đakon, crkveni naučitelj
10. Srijeda: sv. Dijana d’Andalo, dominikanka
11. Četvrtak: PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA – TIJELOVO
12. Petak: sv. Ivan Fakundo, Augustinac
13. Subota: sv. Antun Padovanski, franjevac
14. Iduća je nedjelja XII. KROZ GODINU – sv. Elizej, prorok

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

* Sutra je 8. u mjesecu, kad se na osobit način u molitvi pred likom BDM Blagoslovljene – Trudnice, sjećamo svih onih koji žele imati djecu, ali iz nekoga razloga to ne mogu, kao i svih trudnica i rodilja. Pobožnost započinje u 17:55 u holu, a potom slijedi sveta misa.

* U srijedu započinjemo trodnevnu pripravu za blagdan Sv. Antuna Padovanskog. U 17:55 molimo krunicu sv. Antuna, a potom slijedi sveta misa.

* U četvrtak na Tijelovo svete će mise biti po nedjeljnom rasporedu, u 8, 9, 10, 11:30 te 18:30. Zapovijedani je blagdan, pa je dužnost svakog katolika toga dana prisustvovati svetoj misi.

* U subotu na blagdan sv. Antuna – sveca svega svijeta svete su mise po blagdanskom rasporedu i to u 7, 10, te 18:30 sati. Večernju ćemo misu zbog mjera koje još uvijek traju slaviti na platou ispred crkve, uz blagoslov djece i ljiljana. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno molimo.

* Iako je ova školska godine ponešto okrnjena zbog pandemije, u iduću ćemo nedjelju kod svete mise u 9 sati zahvaliti Bogu za sva dobra koja je tijekom protekle godine dao svoj školskoj djeci.

* Vrijeme je upisa u srednje škole, pa vas još jednom molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.

* Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.

* Zamoljeni smo u ovim okolnostima pojasniti način pričešćivanja na ruku. Sveta se pričest prima na ispruženi lijevi dlan ispod kojega treba podmetnuti desni i podignuti ih u visinu prsa. Svećenik će uz uobičajene riječi položiti hostiju na dlan, a pričesnik, odgovorivši: Amen!, odmah pred svećenikom desnom rukom uzima hostiju i pričešćuje se. Nakon toga pažljivo treba pogledati je li na dlanu ostala koja mrvica, te i nju treba s poštovanjem staviti u usta. Nadamo se skorom prestanku ovih mjera, pa će se vjernici po svojemu izboru moći pričešćivati na usta.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Preporučamo najnoviji broj Glasa Koncila.