6. rujna 2020.

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Magnus, redovnik
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
07. Ponedjeljak: sv. Marko Križevčanin, mučenik
08. Utorak: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE – Mala Gospa
09. Srijeda: sv. Petar Claver, isusovac
10. Četvrtak: sv. Nikola Tolentinski, augustinac
11. Petak: sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, mučenik
12. Subota: Sveto Ime Marijino
13. Nedjelja: XXIV. KROZ GODINU – sv. Ivan Zlatousti, crkveni naučitelj
* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Hvala!
* U ponedjeljak se spominjemo sv. Marka Križevčanina, čije relikvije su ugrađene u naš oltar, pozivamo vas na svetu misu.
* U utorak je blagdan Rođenja BDM. Svete će mise biti u 7, 10, te 18:30 sati. Toga je dana u našoj crkvi i molitveni dan za dar roditeljstva onima koji žele, a iz nekog razloga ne mogu imati djecu, pa ćemo u 17:55 u holu, pred našom Gospom trudnicom – Marijom blagoslovljenom moliti krunicu i litanije na tu veliku i važnu nakanu.
* U nedjelju je zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu. Nema organiziranog prijevoza. U 9 sati bit će pobožnost Križnog puta, u 11 sveta misa koju predvodi gospodin nadbiskup, a u 15 sati oproštaj i povratak kući.
* U idući ponedjeljak – 14. rujna, je svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, blagdan naše župe, crkve i samostana. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom u petak, subotu i nedjelju. Program trodnevne priprave započinje svakoga dana u 18 sati: u petak pobožnošću Križnoga puta, u subotu euharistijskim klanjanjem, a u nedjelju klanjanjem Križu.
* Kako ove godine dan cjelodnevnog klanjanja za našu župu pada u nedjelju, mi ćemo ga slaviti u subotu. Nakon jutarnje svete mise bit će izložen Presveti sakrament pred kojim će naša samostanska zajednica izmoliti Jutarnju i Službu čitanja. U 12:00 sati će se samostanska zajednica opet okupiti, pa ćemo biti u tihom razmatranju koje ćemo završiti molitvom srednjeg časa u 12:25. Poslije podne od 17:30 sati bit će ponovno izložen Presveti sakrament pred kojim ćemo imati zajednički sat klanjanja. Pozivamo vas da se tijekom dana uključite u događanja u crkvi, a osobito da sudjelujete u zajedničkom klanjanju i svetoj misi.
*Kako smo ove godine bili spriječeni to učiniti na Veliki petak, prema odredbi svetog oca, u iduću nedjelju skupljat ćemo priloge za potrebe vjernika katolika u Svetoj Zemlji. Od srca unaprijed zahvaljujemo.
* Raduje nas što je naša samostanska zajednica od prošloga tjedna bogatija za jednoga člana. Među nas je došao dr. sc. fra Mario Cifrak, Dekan katoličkog bogoslovnog fakulteta. On će u skladu sa svojim obvezama djelovati i u našoj župi. Želimo iskrenu dobrodošlicu i preporučamo ga u vaše molitve.
* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila.