6. prosinca 2015.

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA
Sv. Nikola BiskupTijekom idućeg tjedna slavimo:
07. Ponedjeljak: sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
08. Utorak: Bezgrješno Začeće BDM
09. Srijeda: sv. Petar Fourier, augustinac
10. Četvrtak: sv. Miltijad, papa
11. Petak: sv. Damaz I., papa
12. Subota: sv. Ljudevit iz Casorie, franjevac
13. Nedjelja: III. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Lucija, djevica i mučenica

Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Po svojim molitvama i dobroti ugrađujete se u odgoj i školovanje budućih franjevaca. Hvala vam!

U utorak na svetkovinu Bezgrješnog začeća svete su mise po blagdanskom rasporedu u 6, 10, te 18:30 sati. Ovaj nama franjevcima osobito drag blagdan svečano ćemo proslaviti večernjom svetu misu. Još večeras i sutra od 18 sati molimo franjevačku krunicu i litanije na čast Bezgrješnoj. Veselimo se ovom slavlju i vašem dolasku.

U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.

Iduća je nedjelja posvećena Karitasu. U našoj ćemo crkvi imati dvostruku akciju: prodaju kolača i prikupljanje priloga u korist onih za koje skrbi Karitas. Svi koji žele darovati kolače za ovu akciju, mogu ih u subotu od 17 sati donijeti u prostoriju Franjevačkog svjetovnog reda. Akciju organiziraju i provode Karitasovi volonteri, bratstvo FSR-a i Molitveni vijenci Kraljice Obitelji. Od srca hvala na sudjelovanju!

Još danas naši Framaši u prizemlju prodaju svojeručno izrađene božićne ukrase. Prilozi od prodaje ce se koristiti za financiranje aktivnosti franjevačke mladeži u idućoj godini.

Za blagdan Božića u našoj se crkvi pripremamo misama zornicama, svakoga jutra u 6 sati.

Najavljujemo da će 15. prosinca u 19:30 sati u našoj crkvi ansambl LADO održati humanitarni božićni koncert.

U župnom uredu možete upisati svoje misne nakane za iduću godinu, kao i svoje bolesnike i starije osobe za božićnu ispovijed po kućama.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, božićne čestitke i kalendare.

Danas je među nama naš fra Miroslav Petrac s Kaptola koji će nakon svetih misa u 10 te 11:30 sati u crkvi, a nakon večernje mise u Župnoj dvorani riječju i pjesmom predstaviti svoj novi nosač zvuka “Dar dobrote” Pozivamo vas da se još malo zadržite i poslušate.