6. ožujka 2022.

I. KORIZMENA NEDJELJA

sv. Cirijak, đakon i mučenik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

07. Ponedjeljak: sv. Perpetua i Felicita, mučenice

08. Utorak: sv. Ivan od Boga, redovnik

09. Srijeda: sv. Franciska Rimska, udovica, karitativka

10. Četvrtak: sv. Četrdeset mučenika iz Sebaste

11. Petak: sv. Konstantin, kralj i mučenik

12. Subota: sv. Serafina, laikinja, patnica – KVATRE

13. Iduća je nedjelja II. KORIZMENAsv. Eufrazija, pustinjakinja

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu kod izlaza iz Crkve. Od srca hvala!

* Pozivamo vas na euharistijsko klanjanje četvrtkom nakon večernje Mise.

* U utorak je osmi u mjesecu, pa ćemo u holu naše crkve moliti krunicu i litanije za sve koji žele imati djecu, a to im iz nekog razloga nije moguće.

* Ovaj tjedan su Kvatre, što ćemo posebno obilježiti u subotu koja je dan molitve i posta posvećen pokori i obraćenju. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete na svetoj misi, te nakane svoje osobne molitve i pokore usmjerite za obraćenje cijeloga svijeta.

* Korizma je na osobit način vrijeme obraćenja. Na tom putu nam pomaže sakrament svete ispovijedi. Kao što vam je poznato u našoj crkvi uvijek postoji prilika za svetu ispovijed. Kad se želite ispovjediti, nastojte doći nešto ranije u crkvu, kako biste nakon ispovijedi mogli cjelovito sudjelovati u slavlju svete mise.

* Jednako tako u ove dane nađimo više vremena, ne samo za osobnu pobožnost, nego i za češći dolazak na svetu misu, kao i Križni put petkom i nedjeljom od 18 sati.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, a osobito preporučamo novi Glas Koncila.