6. lipnja 2021.

X. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Norbert, monah
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
07. Ponedjeljak: sv. Robert iz Newminstera, cistercit
08. Utorak: sv. Medardo, biskup
09. Srijeda: sv. Efrem Sirski, đakon i mučenik
10. Četvrtak: sv. Dijana d’Andalo, dominikanka
11. Petak: PRESVETO SRCE ISUSOVO
12. Subota: Bezgrješno Srce Marijino
13. Nedjelja: XI. KROZ GODINU – sv. Antun Padovanski
* U utorak je 8. u mjesecu, kad se na osobit način u molitvi pred likom BDM Blagoslovljene – Trudnice, sjećamo svih onih koji žele imati djecu, ali iz nekoga razloga to ne mogu, kao i svih trudnica i rodilja. Pobožnost započinje u 17:55 u holu, a potom slijedi sveta misa.
* U četvrtak započinjemo trodnevnu pripravu za blagdan Sv. Antuna Padovanskog. U 17:55 molimo krunicu sv. Antuna, a potom slijedi sveta misa.
*U petak na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, sv. Mise su po blagdanskom rasporedu: u 7, 10 te 18:30 sati.
* U nedjelju ćemo se spomenuti i sv. Antuna – sveca svega svijeta. Uz večernju misu će po običaju biti blagoslov djece i ljiljana. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno molimo.
* U iduću ćemo nedjelju kod svete mise u 9 sati zahvaliti Bogu za sva dobra koja je tijekom protekle godine dao svoj školskoj djeci.
* Vrijeme je upisa u srednje škole, pa vas molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.
* Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.
Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska i ostalo ponuđeno.
Čestitamo svim jučer novozaređenim svećenicima među kojima je i naš župljanin vlč. Hrvoje Maltarić, kao i naša franjevačka braća fra Mislav, fra Vjeran i fra Darko. Preporučamo sve mladomisnike u vaše molitve. Neka im Gospodin podari mir i ustrajnost na započetom putu.
Podsjećamo vas da svojim darom možete pomoći pri organizaciji mladomisničkog slavlja našega Hrvoja. Svoj prilog možete odložiti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve.