5. svibnja 2019.

III. VAZMENA NEDJELJA
sv. Gothard, redovnik, biskup

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
06. Ponedjeljak: sv. Dominik Savio, salezijanski pitomac
07. Utorak: sv. Dujam Solinski, biskup i mučenik
08. Srijeda: bl. Ulrika Nisch, redovnica
09. Četvrtak: sv. Katarina Bolonjska, klarisa
10. Petak: GOSPA TRSATSKA, bl. Ivan Merz, laik
11. Subota: sv. Ignacije iz Lakonija, franjevac kapucin
12. Iduća je nedjelja IV. VAZMENA, sv. Leopold Mandić, franjevac kapucin

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

*Preporučamo vam naše framaše koji danas prodaju kolače. Prihod je namijenjen njihovu djelovanju.

* U utorak nakon večernje mise, Molitveni vijenac poziva na klanjanje za obitelji. Svi dobro došli!

* U srijedu je blagdan Blažene Djevice Marije posrednice svih milosti, koju u našoj crkvi štujemo kao Mariju blagoslovljenu, ili Gospu Trudnicu. Toga ćemo dana svibanjsku pobožnost obaviti u holu pred njezinim likom, gdje ćemo moliti za sve koji žele imati djecu, a ne mogu, kao i za sve mlade bračne parove i obitelji. Dođite!

* U petak se spominjemo Gospe Trsatske, zaštitnice naše Hrvatske franjevačke provincije, pa vam u molitve preporučamo svu našu braću. Spominjemo se i bl. Ivana Merza, čiji zagovor molimo za katoličke mladiće i djevojke, da poput njega istinski žive svoju vjeru.

* Pozivamo vas svakodnevno u 17:55 na Svibanjske pobožnosti. Dođite i ponesite sobom sve svoje molbe i potrebe.

* Molitveni vijenac Kraljice obitelji poziva na zahvalno hodočašće u Mariju Bistricu u subotu 18. svibnja. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.

* U iduću nedjelju u našoj će župi u 11:30 biti svečano slavlje prve svete Pričesti. U subotu u 10 sati bit će generalna proba, a u 11 sati prva sveta Ispovijed. Preporučamo da se ovoga tjedna često u molitvama sjetite naših prvopričesnika.

* U iduću je Nedjelju Dobrog Pastira DAN DUHOVNIH ZVANJA, pa ćemo toga dana moliti da Bog i iz naše župe pozove nove mladiće i djevojke u službu svoje crkve. Za ovaj ćemo se dan pripraviti u četvrtak u 20:15 na klanjanju i katehezi, koja će se ubuduće održavati redovito, svakog četvrtka.

* Istoga dana, u nedjelju će se održati Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u katedralu. Od 17:30 bit će euharistijsko klanjanje, a nakon toga, u 19 sati sv. misa, koju će u predvoditi naš nadbiskup. Pozivamo sve mlade da se uključe u ovaj vrijedni susret.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Novi Glas Koncila donosi:
– Idu li zajedno joga i vjera?
– Treba li podržati mirovinski referendum?
– Kako je pomorac pokrenuo Radio Božanskoga milosrđa?