5. rujna 2021.

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Majka Terezija iz Kalkute, redovnica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
06. Ponedjeljak: sv. Magnus, redovnik
07. Utorak: sv. Marko Križevčanin, mučenik
08. Srijeda: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE – Mala Gospa
09. Četvrtak: sv. Petar Claver, isusovac
10. Petak: sv. Nikola Tolentinski, augustinac
11. Subota: sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, mučenik
12. Nedjelja: XXIV. KROZ GODINU – Sveto Ime Marijino

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Hvala!

* U utorak se spominjemo sv. Marka Križevčanina, čije relikvije su ugrađene u naš oltar, pozivamo vas na svetu misu.

* U srijedu je blagdan Rođenja BDM. – Mala Gospa. Svete će mise biti u 7, 10, te 18:30 sati. Toga je dana u našoj crkvi i molitveni dan za dar roditeljstva onima koji žele, a ne mogu imati djecu, pa ćemo u 17:55 u holu, pred našom Gospom trudnicom – Marijom blagoslovljenom moliti krunicu i litanije na tu veliku i važnu nakanu.

*Istoga dana, u srijedu početkom u 19:30 h. u našoj će se crkvi u organizaciji Marijinih obroka održati humanitarni koncert. Nastupit će orguljaš Alen Kopunović Legetin i sopranistica Josipa Lončar. Ulaz je slobodan.

* U idući utorak – 14. rujna, je svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, blagdan naše župe, crkve i samostana. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Program trodnevnice započinje svakoga dana u 18 sati: u subotu pobožnošću Gospi Žalosnoj, u nedjelju pobožnošću Križnoga puta, a u ponedjeljak euharistijskim klanjanjem.

* U nedjelju 19. rujna je zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu. Pozivamo vas da si sami organizirate prijevoz. U 9 sati bit će pobožnost Križnog puta, u 11 sveta misa koju predvodi gospodin nadbiskup, a u 15 sati oproštaj i povratak kući.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila.