5. lipnja 2022

NEDJELJA PEDESETNICA – DUHOVI

sv. Bonifacije, biskup i mučenik

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:

06. Ponedjeljak: BDM Majka Crkve; SV. Norbert, biskup

07. Utorak: sv. Robert iz Newminstera, redovnik

08. Srijeda: sv. Medardo, biskup

09. Četvrtak: sv. Efrem Sirski, đakon

10. Petak: sv. Dijana d’Andalo, dominikanka

11. Subota: sv. Barnaba, apostol

12. Iduća je nedjelja svetkovina PRESVETOG TROJSTVA, sv. Ivan Fakundo, redovnik

* Sutra započinje ljetni kvatreni tjedan, posvećen molitvi i žrtvi za posvećenje ljudskog rada i dobro vrijeme koje je potrebno usjevima. Sve vas, osobito u subotu pozivamo na osobnu molitvu i post, kao i na svetu misu.

* U srijedu je 8. u mjesecu, kad se na osobit način u molitvi pred likom BDM Blagoslovljene – Trudnice, sjećamo svih onih koji žele imati djecu, ali iz nekoga razloga to ne mogu, kao i svih trudnica i rodilja. Pobožnost započinje u 17:55 u holu, a potom slijedi sveta misa.

*U petak ćemo započeti trodnevnu duhovnu pripravu za blagdan sv. Antuna. U 17:55 molimo krunicu sv. Antuna, a potom slijedi sveta misa.

* U iduću ćemo nedjelju kod svete mise u 9 sati zahvaliti Bogu za sva dobra koja je tijekom protekle godine dao svoj školskoj djeci.

* Vrijeme je upisa u srednje škole, pa vas molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.

* Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.

* Na kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa. Osobito preporučamo novi broj Glasa Koncila.