5. lipnja 2016.

X. NEDJELJA KROZ GODINU
– Sv. Bonifacije, biskup i mučenik –
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
06. Ponedjeljak: sv. Norbert, redovnik, biskup
07. Utorak: sv. Robert iz Newminstera, cistercit
08. Srijeda: sv. Medardo, biskup
09. Četvrtak: sv. Efrem Sirski, đakon, isposnik, crkveni naučitelj
10. Petak: sv. Dijana d’Andalo, dominikanka
11. Subota: sv. Barnaba, apostol
12. Nedjelja: XI. KROZ GODINU – sv. Ivan Fakundo, augustinac
 Dok danas zahvaljujemo dobrom Bogu za sva dobročinstva primljena tijekom protekle školske godine, zahvaljujemo i svim učenicima, roditeljima, nastavnicima, profesorima i vjeroučiteljima na suradnji i povjerenju koje iskazujete nama, vašim svećenicima. Podsjećamo djecu da su i tijekom ljetnih mjeseci redovite svete mise na kojima treba nedjeljom i blagdanom sudjelovati.
 Danas je i prva nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i u vaše molitve preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete dati pri izlazu iz crkve. Od srca hvala!
 Ovaj tjedan, u petak, subotu i nedjelju trodnevnicom ćemo se pripraviti za blagdan sv. Antuna Padovanskog. Svakodnevno u 18 sati molit ćemo krunicu sv. Antuna, a potom slaviti svetu misu uz prigodnu propovijed.
 Kako smo već najavili, u srijedu 8. lipnja svetu će misu u 18:30 slaviti banjalučki biskup dr. Franjo Komarica. Nakon svete mise u našoj Župnoj dvorani biti predstavljanje knjige “Prešućivani zločin”, koja govori o tragičnim događanjima tijekom rata od 1992. do 1995. godine.
Ovaj događaj organizira Udruga prognanih Hrvata Banja Luke i banjalučkog područja “Nazaret”, koja sve zainteresirane poziva na hodočašće u Petrićevac gdje će 22. lipnja biti posveta novoizgrađene crkve koja je u ratu razrušena, te u Presnače, gdje su 12. svibnja 1995. godine u podmetnutom požaru izgorjeli župnik vlč. Filip Lukenda i sestra Cecilija Grgić. Više informacija možete vidjeti na našim oglasnim pločama.
 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkih časopisa, te vrijedne knjige o sv. Antunu, molitvenike i lijepe uspomene.