4. rujna 2022.

4. rujna 2022.

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Ruža Viterbska, franjevačka trećoredica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

05. Ponedjeljak: sv. Majka Terezija iz Kalkute, redovnica

06. Utorak: sv. Magnus, redovnik

07. Srijeda: sv. Marko Križevčanin, mučenik

08. Četvrtak: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE – Mala Gospa

09. Petak: sv. Petar Claver, isusovac

10. Subota: sv. Nikola Tolentinski, augustinac

11. Nedjelja: XXIV. KROZ GODINU –sv. Ivan Gabrijel Perboyre, lazarist, mučenik

* Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Hvala!

* U srijedu se spominjemo sv. Marka Križevčanina, čije relikvije su ugrađene u naš oltar, pozivamo vas na svetu misu.

* U četvrtak je blagdan Rođenja BDM. – Mala Gospa. Svete će mise biti u 7, 10, te 18:30 sati. Toga je dana u našoj crkvi i molitveni dan za dar roditeljstva onima koji žele, a ne mogu imati djecu, pa ćemo u 17:55 u holu, pred našom Gospom trudnicom – Marijom blagoslovljenom moliti krunicu i litanije na tu veliku i važnu nakanu.

* U iduću srijedu – 14. rujna, je svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa, blagdan naše župe, crkve i samostana. Za blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom u nedjelju, ponedjeljak i utorak. Program trodnevnice započinje svakoga dana u 18 sati: u nedjelju pobožnošću Križnoga puta, u ponedjeljak klanjenjem Križu, a u  utorak euharistijskim klanjanjem. Trodnevnicu će predvoditi i propovijedati fra Dragan Grizelj gvardijan našeg samostana u Varaždinu.

* U nedjelju 11. rujna je zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu. Pozivamo vas da se u što većem broju odazovete. U 9 sati bit će pobožnost Križnog puta, u 11 sveta misa koju predvodi gospodin nadbiskup, a u 15 sati oproštaj i povratak kući.

*Od ovoga tjedna župni ured radi po redovitom rasporedu: ponedjeljkom od 19 do 20, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 16 do 18, te subotom od 9 do 11 sati. Nedjeljom i blagdanima župni ured ne radi.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila.