4. listopada 2020

SV. NAŠ OTAC FRANJO
XXVII. NEDJELJA KROZ GODINU
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
05. Ponedjeljak: sv. Placid i Mavro, benediktinci
06. Utorak: sv. Bruno, utemeljitelj kartuzijanaca
07. Srijeda: BDM Kraljica Svete Krunice
08. Četvrtak: sv. Šimun Bogonosac
09. Petak: sv. Dionizije Pariški, misionar, mučenik
10. Subota: sv. Danijel i drugovi mučenici, franjevci
11. Nedjelja: XXVIII. KROZ GODINU – sv. Ivan XXIII., papa
* Kako smo najavili, prema odredbi sv. oca i naših biskupa, danas prikupljamo vaše priloge za potrebe Svete Stolice. Svoj dar možete odložiti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!
* Od večeras, pa do kraja mjeseca, vas pozivamo na svakodnevne listopadske pobožnosti. U 17:55 molimo krunicu s pjevanim otajstvima i listopadskom molitvom sv. Josipu, a potom slijedi sveta misa. Pridružimo se ovoj pobožnosti moleći na brojne nakane, osobito za Crkvu u našoj Domovini i cijelom svijetu.
* U četvrtak u 17:55, u holu naše crkve u prizemlju molit ćemo zagovor svete Marije Blagoslovljene, naše Gospe trudnice za sve koji žele imati djecu, a to iz bilo kojeg razloga ne mogu, kao i za sve naše obitelji i njihove potrebe. To će toga dana biti naša listopadska pobožnost.
* Pozivamo sve koji žele pristupiti katekumenatu da se u uredovno vrijeme Župnog ureda dođu upisati, a susreti priprave započinju u četvrtak u 19:30, u dvorani Franjevačkog svjetovnog Reda.
* Od iduće nedjelje naša će braća s Kaptola imati redovite nedjeljne i blagdanske svete mise u 7, 9, 10, 11 i 12 sati u kazalištu Komedija, uz naš samostan, tako da nedjeljom i svetkovinama u našoj crkvi neće više biti misa u 11, nego po redovitom rasporedu u 11:30 sati.
* Jučer je u Mariji Bistrici bilo ređenje novih đakona, među kojima je i naš župljanin gosp. Hrvoje Maltarić, te naša franjevačka braća fra Mislav Lukačević, fra Darko Grmača i fra Vjeran Lazić. Naše đakone preporučamo u vaše molitve, i želimo im mir i ustrajnost na putu prema svećeništvu.
* Čestitamo danas našim krizmanicima. I njih preporučamo u vaše molitve, da ustraju na putu vjere i budu dobro Božji svjedoci u svijetu.
* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkog tiska. Osobito preporučamo novi Glas Koncila i Živo Vrelo.