30. srpnja 2023.

30. srpnja 2023.

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

31. Ponedjeljak: sv. Ignacije Loyola, utemeljitelj Družbe Isusove

01. Utorak: sv. Alfonz Maria Liguori, biskup i crkveni naučitelj

02. Srijeda: sv. BDM ANĐEOSKA – PORCIJUNKULA

03. Četvrtak: bl. Augustin Kažotić, zagrebački biskup

04. Petak: sv. Ivan Marija Vianney, svećenik franjevački trećoredac

05. Subota: Gospa Snježna

06. Nedjelja: PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO

* U srijedu 2. kolovoza, slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkula. Kao priprava za blagdan, u danas, u ponedjeljak i u utorak od 18 sati, bit će pobožnost Blaženoj Djevici Mariji – franjevačka krunica i litanije, nakon čega slijedi sveta Misa. Sve vas pozivamo na sudjelovanje.

* Na sam blagdan svete su mise u 7, 10, te 18:30 sati. Od utorka u podne, pa do srijede u ponoć, možete izmoliti potpuni oprost, pod uobičajenim uvjetima: pohoditi crkvu – sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prethodno se ispovjediti, izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. S nama će zajedno ovaj blagdan proslaviti braća i vjernici našeg razrušenog kaptolskog samostana.

*Ovaj je petak prvi u mjesecu, pa ćemo od 17:45 imati euharistijsko klanjanje uz posvetnu molitvu Srcu Isusovu, a prilika za ispovijed bit će od 17:30.

*U subotu 5. kolovoza kad slavimo blagdan sv. Emigdija, zaštitnika od potresa, od 18 sati molit ćemo krunicu i zagovornu molitvu sv. Emigdiju, da

nas i dalje čuva od potresa i svake druge nepogode. Nakon toga slijedi sveta misa nakon koje će biti prilika iskazati počast relikvijama ovog našeg zaštitnika.

* Tijekom srpnja i kolovoza, župni ured ureduje po ljetnom rasporedu.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo Glas Koncila.