30. srpnja 2017.

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
31. Ponedjeljak: sv. Ignacije Loyola, utemeljitelj Družbe Isusove
01. Utorak: sv. Alfonz Marija Liguori, biskup i crkveni naučitelj
02. Srijeda: BDM Anđeoska – Porcijunkula
03. Četvrtak: bl. Augustin Kažotić, dominikanac, biskup
04. Petak: sv. Ivan Marija Vianney, svećenik, franjevački trećoredac
05. Subota: sv. Gospa Snježna, sv. Emigdije, biskup i muč., zaštitnik od potresa
06. Nedjelja: Preobraženje Gospodinovo

 U srijedu 2. kolovoza, slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkula. U našoj ćemo crkvi ovaj blagdan svečano slaviti svetim misama u 7 i u 10 sati, a osobito večernjom misom u 18:30, a kao priprava za blagdan, danas, u ponedjeljak i utorak od 18 sati, bit će pobožnost Blaženoj Djevici Mariji: franjevačka krunica i litanije. Od utorka u podne, pa do srijede u ponoć, moći ćete izmoliti potpuni oprost za sebe ili nekoga od svojih pokojnih, pod uobičajenim uvjetima: pohoditi crkvu – sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prethodno se ispovjediti, izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. Prilika za ispovijed će biti uz sve svete mise, te od 17:30. Dođite kako bismo radosno proslavili ovaj nama franjevcima osobito dragi blagdan.

 Tijekom srpnja i kolovoza, župni ured ureduje po ljetnom rasporedu.

 Čestitamo danas našem fra Matiji Marijiću koji, kao sedmi naš franjevački mladomisnik ove godine, danas u našoj crkvi slavi svoju mladu misu. Njega i ostalu našu mladu braću preporučamo u vaše molitve i želimo im puno radosti i Božje milosti u služenju vjernicima kojima ih šalje naša provincijska uprava.

 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo Glas Koncila.

Prikaži više