30. rujna 2018.

XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Jeronim, svećenik, crkveni naučitelj

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
01. Ponedjeljak: sv. Terezija od Djeteta Isusa, karmelićanka, crkvena naučiteljica
02. Utorak: sv. Anđeli Čuvari
03. Srijeda: sv. Preminuće sv. našeg oca Franje
04. Četvrtak: sv. naš otac Franjo
05. Petak: sv. Placid i Mavro, benediktinci
06. Subota: sv. Bruno, utemeljitelj kartuzijanaca
07. Nedjelja: XXVII. KROZ GODINU – BDM od Krunice

* Sutra ćemo započeti trodnevnu duhovnu pripravu za svetkovinu našeg svetog oca Franje Asiškog.
– u 18 sati molitva franjevačke krunice i litanija,
– u 18:30 euharistija s prigodnom propovijedi,
– u srijedu nakon pobožnosti, u 18:30 bit će Obred preminuća sv. Franje,
– u četvrtak, na samu svetkovinu ćemo uz večernju svetu misu osobito svečano proslaviti naš blagdan. Pozivamo vas da nam se pridružite u ovim slavljima i pobožnostima. Toga dana, dakle u četvrtak uvečer nećemo ispovijedati, kako bismo svi kao braća mogli biti kod oltara.

* Ovaj je petak prvi u mjesecu, pa vas pozivamo na Euharistijsko klanjanje i posvetu Srcu Isusovu od 18 sati. Prilika za ispovijed bit će od 17:30.

* Jednako je tako i subota prva u mjesecu, pa vas pozivamo na pobožnost i posvetu Srcu Marijinu, također od 18 sati.

Molitveni program trodnevnice, prvog petak i subote zamijenit će nam listopadske pobožnosti s kojima ćemo nastaviti od iduće nedjelje.

*U nedjelju u 18:30 uz večernju će misu biti slavlje obećanja Franjevačke mladeži. Program se nastavlja i nakon svete mise i svi ste pozvani. Jednako tako pozivamo i mlade koji se žele pridružiti bratstvu Frame, da dođu na susrete ponedjeljkom i petkom u 20:15.

* Molimo odrasle osobe, koje žele pristu-piti katekumenatu i tako se pripremiti za primanje skramenata kršćanske inicijacije da se u uredovno vrijeme, osim četvrtka i petka, jave u župni ured. Oni koji su kršteni trebaju predočiti Potvrdu o krštenju, a koji nisu, Rodni list.

Pozivamo male pjevače “Križiće”, kao i ministrante da dođu svaki na svoje susrete subotom u 10 sati.

* Molitveni vijenac Kraljice obitelji organizira hodočašće u Krašić 8. listopada. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.

* Prošli tjedan se našoj zajednici pridružio još jedan brat franjevac: fra Ivan Nikolić rodom iz Otoka kod Vinkovaca. On je do sada bio na službi u Jastrebarskom. Izražavamo mu dobrodošlicu i želimo da se u našem samostanu i župi dobro snađe i ugodno se osjeća.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa. Osobito preporučamo novi Glas Koncila koji između ostalog donosi: Što je papa Franjo na Baltiku radio u nekadašnjem zloglasnom sjedištu KGB-a; te Zašto posljednji sveci i pape snažno pozivaju na utjecanje anđelima, a teologija o tome često šuti.