29. studenoga 2015.

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA
Svi Sveti franjevačkih redova
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
30. Ponedjeljak: sv. Andrija Apostol
01. Utorak: sv. Natalija Nikomedijska, laikinja
02. Srijeda: sv. Blanka, kraljica, majka sv. Ljudevita
03. Četvrtak: sv. Franjo Ksaverski, isusovac, misionar
04. Petak: sv. Barbara, djevica i mučenica
05. Subota: sv. Saba, monah
06. Nedjelja: II. NEDJELJA DOŠAŠĆA – sv. Nikola, biskup
Pripravljajući se za Božić, od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 6 sati. Dođite i radosnom pjesmom i molitvom iščekujmo dolazak Gospodnji.
Od sutra u uredovno vrijeme župnog ureda možete upisati misne nakane za iduću godinu. Pri upisu, molimo da ne navodite veliki broj imena – najviše tri, a za veći broj osoba može se navesti prezime obitelji. Bog zna nakanu vašeg srca, a svaka se sveta misa prikazuje za cijeli svijet i sve žive i pokojne. Jednako tako, vas molimo da ne upisujete više od 4 nakane, kako bismo imali dovoljno termina za sve. Veći broj nakana moguće je upisati petkom, kada se u našoj crkvi slavi sveta misa na zajedničke nakane.
Ovaj je petak prvi u mjesecu. Prilika za ispovijed će biti od 5.45 i od 17:30 sati.
Pozivamo vas na sudjelovanje u trodnevnici za svetkovinu Bezgrješnog Začeća BDM u subotu, nedjelju i ponedjeljak. U 18 sati molit ćemo franjevačku krunicu i Litanije Majke Božje, a potom slaviti svetu misu uz prigodnu propovijed. Neka ovi dani budu svojevrsna Duhovna obnova na početku Došašća.
U iduću nedjelju nakon svete mise u 10 te 11:30 sati naš fra Miroslav Petrac s Kaptola predstavit će vam svoj najnoviji nosač zvuka pod naslovom Dar dobrote. Nakon večernje mise u našoj župnoj dovrani fra Miroslav će održati kraći koncert. Sve vas od srca pozivamo i želimo s vama i fra Miroslavom podijeliti dar dobrote.
Prije Božića bismo htjeli pohoditi vaše bolesnike po kućama. Možete ih upisati u župnom uredu ili sakristiji.
I ove vas godine molimo da poštanske marke s vaših čestitki i pisama izrežete i donesete u crkvu kako bismo ih dalje proslijedili u korist misija.
Kako smo prošle nedjelje najavili, u kapelici u prizemlju nam se danas predstavlja zajednica Cenakolo, koja pomaže ovisnicima i njihovim obiteljima. Preporučamo svima da se nakratko zaustavite i poslušate. Možda je to prilika da se pomogne nekoj od vama bliskih osoba.
U predvorju crkve možete kupiti božićne ukrase koje su izradili naši framaši, kao i adventske vijence za vaše obitelji, a na kiosku možete nabaviti adventske svijeće, nove brojeve tiska, kao i kalendare za iduću godinu te božićne čestitke.