29. prosinca 2019.

SVETA OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA
sv. Toma Becket, biskup i mučenik, sv. David, kralj, prorok i psalmist

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
30. Ponedjeljak: bl. Margarita Colonna, klarisa
31. Utorak: sv. Silvestar papa
01. Srijeda: sv. Marija Bogorodica
02. Četvrtak: sv. Bazilije Veliki i Grgur Nazijanski, biskupi i crkveni naučitelji
03. Petak: Presveto Ime Isusovo
04. Subota: sv. Anđela Folinjska, franjevačka trećoredica
05. II. NEDJELJA PO BOŽIĆU – sv. Sinkletika, monahinja

* U utorak, na Silvestrovo u 18:30 će biti svečana sveta misa zahvalnica kod koje ćemo čuti statistiku naše župe za proteklu godinu i na svemu od srca radosno zahvaliti Bogu.

* U srijedu na svetkovinu Sv. Marije Bogorodice, svete mise su u 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Prema običaju toga dana nema mise u 8 sati.

* Od četvrtka, prema rasporedu nastavljamo s blagoslovom obitelji po vašim domovima. Još uvijek na kiosku možete popuniti prijavnicu i tako nas pozvati u svoj dom.

* U petak je lijepi blagdan Imena Isusova, koji postoji još samo u franjevačkom kalendaru, pozivamo vas na svetu misu, kako bismo zajedno slavili Onoga čije Ime je nad svakim imenom. U večernju misu imat ćemo i zajednički blagoslov obitelji u crkvi.

* Ovaj je petak prvi u mjesecu, no zbog blagoslova obitelji neće biti euharistijskog klanjanja, niti prilike za ispovijed. Vjerujemo da ste se svi za Božić ispovjedili i da ste sačuvali čista srca kako biste obavili i ovaj prvi petak. Posvetu Srcu Isusovu obavit ćemo nakon svete pričesti.

* Subota je također prva u mjesecu, od 17:55 bit će marijanska pobožnost uz posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu.

* U nedjelju, uoči Bogojavljenja uz večernju će svetu misu biti blagoslov vode.

* I ove godine Pokret krunice organizira doček Nove godine uz euharistijsko klanjanje i svetu misu s početkom večeras u 22:30 u dvorani Milosrdnog Isusa.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska. Osobito preporučamo novi Glas Koncila, a podsjećamo i na vrlo bogati i duhovno korisni program kojega možete slušati na Hrvatskom katoličkom radiju, Radio Mariji te gledati na Laudato televiziji.