28. studenoga 2021

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA

sv. Jakov Markijski, franjevac

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

29. Ponedjeljak: Svi Sveti Franjevačkih Redova

30. Utorak: sv. Andrija Apostol

01. Srijeda: sv. Natalija Nikomedijska, laikinja

02. Četvrtak: sv. Blanka, kraljica, majka sv. Ljudevita

03. Petak: sv. Franjo Ksaverski, isusovac, misionar

04. Subota:sv. Barbara, djevica i mučenica

05. Nedjelja: II. DOŠAŠĆA – sv. Saba, monah

* Pripravljajući se za Božić, od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 6 sati. I ovogodišnje će zornice biti bez propovijedi i sa skraćenim pjevanjem. Potrudimo se držati rastojanje i poštivati odredbu o nošenju maske. Dođite da i u ovim prilikama trenucima radosno dočekamo dolazak Gospodnji.

* Od sutra u uredovno vrijeme župnog ureda možete upisati misne nakane za iduću godinu. Pri upisu, molimo da navedete najviše tri imena po nakani, a za veći broj osoba može se navesti prezime obitelji. Bog zna nakanu vašeg srca, a svaka se sveta misa prikazuje za cijeli svijet i sve žive i pokojne. Jednako tako, vas molimo da ne upisujete više od 4 nakane, kako bismo imali dovoljno termina za sve. Veći broj nakana moguće je upisati petkom, kada se u našoj crkvi slavi sveta misa na zajedničke nakane.

*Ovaj tjedan prema rasporedu započinje vjeronauk za ovogodišnje prvopričesnike, a danas u 12:45 je sastanak roditelja ovogodišnjih krizmanika.

* Pozivamo mlade koji bi željeli sudjelovati u životu i radu Franjevačke mladeži da dođu na susret u ponedjeljak u 20 sati.

* Petak je prvi u mjesecu, pa će od 17:45 biti euharistijsko klanjanje uz posvetu Presvetom Srcu Isusovu. Prilika za ispovijed će biti od 17:30.

*Subota je također prva u mjesecu, pa će od 17:55 biti pobožnost uz posvetu Prečistom Srcu Marijinu.

* U iduću nedjelju, ponedjeljak i utorak, trodnevnicom ćemo se pripraviti za svetkovinu Bezgrešnog Začeća. Ponajprije molitvom franjevačke krunice i Litanija Bezgrešnoj od 17:55, a potom svetom misom.

* Kao i svake godine molimo vas da poštanske marke s vaših čestitki i pisama izrežete i donesete u crkvu kako bismo ih dalje proslijedili u korist misija.

*I dalje molimo vašu pomoć za obnovu stepeništa naše crkve. Za svaki prilog od srca hvala!

* Na našem kiosku možete nabaviti adventske svijeće, nove brojeve tiska, kao i kalendare za iduću godinu te božićne čestitke.Preporučamo novi Glas Koncila.