28. srpnja 2019.

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Nazarije i Celzo, mučenici

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
29. Ponedjeljak: sv. Marta, Isusova učenica
30. Utorak: sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj
31. Srijeda: sv. Ignacije Loyola, utemeljitelj Družbe Isusove
01. Četvrtak: sv. Alfonz Marija Liguori, biskup i crkveni naučitelj
02. Petak: BDM Anđeoska – Porcijunkula
03. Subota: bl. Augustin Kažotić, dominikanac, biskup
04. Nedjelja: XVIII KROZ GODINU, sv. Ivan Marija Vianney, svećenik,
franjevački trećoredac

* Ova je srijeda zadnja u mjesecu, pa će toga dana Pokret krunice od 18 sati imati svoju mjesečnu duhovnu obnovu. Toga dana nema redovite večernje mise, niti će uredovati župni ured.

* U petak 2. kolovoza, slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkula. U našoj ćemo crkvi ovaj blagdan svečano slaviti svetim misama u 7 i u 10 sati, a osobito večernjom misom u 18:30, a kao priprava za blagdan, u utorak i četvrtak od 18 sati, bit će pobožnost Blaženoj Djevici Mariji – franjevačka krunica i litanije.

* Od četvrtka u podne, pa do petka u ponoć, moći ćete izmoliti potpuni oprost za sebe ili nekoga od svojih pokojnih, pod uobičajenim uvjetima: pohoditi crkvu – sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prethodno se ispovjediti, izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca.
* Prilika za ispovijed će biti u četvrtak uz večernju misu, a na sam blagdan uz sve svete mise, te od 17:30. Dođite kako bismo radosno proslavili ovaj nama franjevcima osobito dragi blagdan.
* Istoga je dana prvi petak u mjesecu, pa će od 17:45 biti euharistijsko klanjanje uz posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu.

* Jednako tako i u subotu, koja je prva u mjesecu, od 18 sati će biti Marijanska pobožnost uz posvetnu molitvu Bezgrješnom Srcu Marijinu.

* Tijekom srpnja i kolovoza, župni ured ureduje po ljetnom rasporedu.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo Glas Koncila koji donosi:
– Evangelizacija nije “retuširanje” u duhu vremena.
– Obogatilo ih trpljenje ljubljenoga djeteta.
– U Šibeniku se tehnologija pokorila ljudima i povijesti.
– Može li vlast zabraniti procesije?