28. rujna 2014.

XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Vjenceslav, kralj i mučenik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
29. Ponedjeljak: Sv. Mihael, Gabrijel i Rafael, arknađeli
30. Utorak: sv. Jeronim, pustinjak, crkveni naučitelj
01. Srijeda: sv. Terezija od Djeteta Isusa, karmelićanka, crkvena naučiteljica
02. Četvrtak: sv. Anđeli Čuvari
03. Petak: sv. sv. Kandid
04. Subota: SVETI NAŠ OTAC FRANJO
05. Nedjelja: XXVII. KROZ GODINU  – sv. Placid i Mavro, učenici sv. Benedikta

 • U subotu slavimo svetkovinu našeg svetog oca Franje, utemeljitelja Franjevačkih redova. Za svetkovinu ćemo se u našoj crkvi pripraviti trodnevnicom od srijede do petka.
  – u 18 sati molitva franjevačke krunice i litanija,
  – u 18:30 euharistija s prigodnom propovijedi,
  – u petak u 18:30 bit će obred preminuća sv. Franje, a u subotu, na samu svetkovinu u 18:30 svečano euharistijsko slavlje.Pozivamo vas da nam se pridružite u ovim slavljima i pobožnostima.Ovaj je petak prvi u mjesecu, prilika za ispovijed će biti od 17:30 do 18:15 sati, kako je toga dana uočnica svetkovine sv. Franje, molimo vas da se ispovjedite prethodnih dana, kako bi sva braća mogla sudjelovati u večernjoj svetoj misi i obredu preminuća.
 • U nedjelju u 18:30 uz večernju će misu biti slavlje obećanja Franjevačke mladeži te obilježavanje 20. rođendana Frame Siget. Program se nastavlja i nakon svete mise i svi ste od srca pozvani.
 • Od nedjelje ćemo nastaviti listopadske pobožnosti. U 18 sati molimo krunicu s pjevanim otajstvima i listopadskom molitvom sv. Josipu, a potom slijedi sveta misa. Pridružimo se ovoj pobožnosti moleći na brojne nakane, osobito za naše obitelji.
 • Molimo roditelje prvopričesnika i krizmanika koji to još nisu učinili da  u uredovno vrijeme župnoga ureda, osim četvrtka i petka dođu upisati svoju djecu na vjeronauk.
 • Jednako tako, molimo i odrasle zainteresirane za primanje sakramenata kršćanske inicijacije da se dođu upisati.
 • Molitveni vijenci Kraljice obitelji organiziraju hodočašće u Krašić 8. listopada. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.
 • Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, te dobre knjige duhovnog sadržaja.