28. lipnja 2015.

XIII. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. Irenej Lionski

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
29. Ponedjeljak: Sv. Petar i Pavao – apostolski prvaci
30. Utorak: sv. Rimski Prvomučenici
01. Srijeda: sv. Estera Kraljica
02. Četvrtak: sv. Oton Bamberški, biskup
03. Petak: sv. Toma Apostol
04. Subota: sv. Elizabeta Portugalska, kraljica, franjevačka trećoredica
05. Nedjelja: XIV. KROZ GODINU – sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli

Danas uoči svetkovine svetih apostola Petra i Pavla, u cijeloj se katoličkoj Crkvi prikuplja tzv. Petrov novčić, tj. milostinja za potrebe Svete Stolice. Od srca zahvaljujemo na vašem prilogu kojega možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve.

Sutra na samu svetkovinu svete su mise u 7 i 18:30 sati.

Ovaj je petak prvi u mjesecu, pa vam preporučamo pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, prilika za ispovijed bit će od 17:30.

U nedjelju se spominjemo slavenskih apostola sv. Ćirila i Metoda, zaštitnika naše Hrvatske franjevačke provincije. Pozivamo vas toga dana na večernju misu i od srca u vaše molitve preporučamo svu našu braću po cijeloj Provinciji, od najmlađih, pa do najstarijih, a osobito bolesne i nemoćne.

Tijekom srpnja i kolovoza, naš će župni ured, uredovati po skraćenom radnom vremenu, ponedjeljkom nakon večernje mise do 19:30 sati, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 17 do 18, a subotom od 9 do 11 sati. Ljetni raspored možete vidjeti na oglasnim pločama.

Također, tijekom srpnja i kolovoza neće uredovati župna knjižnica.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Preporučamo novi broj Glasa Koncila, koji između ostalog donosi izvještaje o svećeničkim ređenjima po našim biskupijama, tekst o papinom hodočašće u Torino, razgovor s povjesničarom o srednjem vijeku, tekst o nevoljama kršćana na Bliskom istoku te vijesti iz Hrvatske i svijeta.