28. kolovoza 2022.

28. kolovoza 2022.

XXII. NEDJELJA KROZ GODINU

sv. Augustin, biskup

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

29. Ponedjeljak: Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja

30. Utorak: sv. Amadej, biskup

31. Srijeda: sv. Rajmund Nonat, redovnik, kardinal

01. Četvrtak: sv. Egidije, monah

02. Petak: sv. Kalista, Evodije i Hermogen, mučenici

03. Subota: sv. Grgur Veliki, papa

04. Nedjelja: XXIII. KROZ GODINU –  sv. Ruža Viterbska, franjevačka trećoredica

* Idući je petak prvi u mjesecu, pa će od 17:45 biti euharistijsko klanjanje uz posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu.

* Jednako je tako i subota prva u mjesecu, pa će  od 17:55 biti  pobožnost Prečistom Srcu Marijinu, uz Posvetnu molitvu Bezgrješnom Srcu Marijinu.

* Istoga dana, u subotu u 10 sati, naša će braća: fra IVAN MAJIĆ iz Kaštel Lukšića i fra MARIJAN LIGENZA iz Ruševa, položit će u crkvi sv. Leopolda Mandića u Dubravi svoje svečane redovničke zavjete. Preporučamo našu braću u molitve.

* U prošli petak u Marijinom svetištu na Trsatu godinu obukli su franjevački habit i započeli godinu novicijata naš fra IVAN FIĆKOVIĆ iz Požege te fra ANDRAŽ GORENC i fra FILIP MLINAR iz slovenske franjevačke Provincije. I ovu našu mladu braću preporučamo u vaše molitve.

* Ovogodišnje zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu održat će se, u subotu i nedjelju 10. i 11. rujna. U nedjelju je Križni put u 9, a sveta Misa u 11 sati. Vjernici se pozivaju na putovanje osobnim vozilima ili pješice, a ako bude zainteresiranih za zajedničko putovanje autobusom, možete se javiti na našem kiosku.

* Još ovaj tjedan Župni ured će uredovati po ljetnom radnom vremenu.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska od kojega osobito preporučamo novi Glas Koncila, knjige i nabožne predmete.