27. lipnja 2021.

XIII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Ladislav Kralj, utemeljitelj Zagrebačke nadbiskupije
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
28. Ponedjeljak: sv. Irenej Lionski, biskup, mučenik, crkveni naučitelj
29. Utorak: SV. PETAR I PAVAO, apostolski prvaci
30. Srijeda: sv. Rimski Prvomučenici
01. Četvrtak: sv. Estera, kraljica
02. Petak: sv. Oton Bamberški, biskup
03. Subota: sv. Toma, apostol
04. Nedjelja: XIV. KROZ GODINU, sv. Elizabeta Portugalska, kraljica, franjevačka trećoredica
*Kako smo u prošlu nedjelju najavili, od danas više neće biti svete Mise nedjeljom u 17 sati.
* U utorak na svetkovinu svetih apostolskih prvaka Petra i Pavla, svete su mise u 7 i 18:30 sati.
Prema ustaljenom običaju Crkve, toga se dana skuplja tzv. Petrov novčić, tj. vaš prilog za potrebe Svete Stolice. Ove godine ćemo Petrov novčić prikupljati na Petrovo i u nedjelju 5. srpnja.
*Sestre Kćeri milosrđa koje je utemeljila bl. Marija Propetog Isusa Petković, u srijedu u 19:30, u Franjevačkom samostanu u Dubravi, pozivaju na promociju monografije o 100. obljetnici njihove družbe.
*Pozivamo vas četvrtkom od 17:45 na euharistijsko klanjanje u našoj crkvi.
* Ovaj je petak prvi u mjesecu, pa ćemo od 17:45 imati klanjanje pred Presvetim Sakramentom i posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu. Prilika za ispovijed bit će od 17:30.
* Subota je također prva u mjesecu, pa će od 17:50 biti pobožnost i posvetna molitva Bezgrješnom Srcu Marijinu.*
* Tijekom srpnja i kolovoza, naš će župni ured, uredovati po skraćenom radnom vremenu, ponedjeljkom nakon večernje mise do 19:30, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 17 do 18, a subotom od 9 do 11 sati. Ljetni raspored moći ćete vidjeti na oglasnim pločama.
*Kao što možete vidjeti na velikom crkvenom stubištu već polako odmiču radovi. Zbog nedostatka ikakve hidroizolacije, kroz dugi niz godina prostor ispod stepeništa je prokišnjavao. Sada je skinuto granitno opločenje te se nastavlja s čišćenjem i saniranjem platoa. Koliko nam se do sada pokazalo, radovi će iznositi više od 1.200.000,00 kuna. Jedan dio podmirit će se iz europskih fondova, jedan dio od ministarstva kulture, a gotovo trećinu moramo prikupiti mi. Stoga vas ponovno molimo za pomoć. Svoj prilog možete predati u Župnom uredu, na kiosku ili u sakristiji. Ako želite, možete ga uplatiti i na samostanski račun za kojega IBAN možete vidjeti na našoj web stranici ili facebook profilu, kao i a oglasnim pločama. Od srca vam hvala na sudjelovanju i pomoći. Neka Bog vašu dobrotu stostruko nagradi.
* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Preporučamo novi Glas Koncila.
U iduću će nedjelju Udruga za palijativnu skrb La Verna ispred crkve prodavati začine. Prilog je namijenjen za njihovo djelovanje.