27. kolovoza 2017.

XXI. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Monika, majka sv. Augustina
 
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
28. Ponedjeljak: sv. Augustin, biskup i crkveni naučitelj
29. Utorak: Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja
30. Srijeda: sv. Amadej, biskup
31. Četvrtak: Rajmund Nonat, redovnik, kardinal
01. Petak: sv. Egidije, monah
02. Subota: sv. Kalista, Evodije i Hermogen, laici, mučenici
03. Nedjelja: XXII. KROZ GODINU – Grgur Veliki, papa
 
 Ova je srijeda posljednja u mjesecu, pa će toga dana Pokret krunice imati svoj mjesečni susret s početkom u 18 sati. Toga dana redovita sveta misa je samo u 7 sati ujutro, a župni ured neće uredovati.
 
 Petak je prvi u mjesecu. Pozivamo vas na pobožnost Presvetom Srcu Isusovu. Pobožnost krunice toga dana, započet će u 17:30, a u 18 sati bit će euharistijsko klanjanje. Prilika za ispovijed toga dana će biti od 17:30.
 
 Subota je također prva u mjesecu, pa vas pozivamo na pobožnost Prečistom Srcu Marijinu, također od 18 sati, kad će svećenik predvoditi molitvu krunice i litanije.
 
 Istoga dana, u subotu 2. rujna u 9:30, naša franjevačka braća fra MARKO VELA, iz Osijeka, fra IVAN VLADIĆ, iz Karlovca, fra JOSIP IVKIĆ, iz Slavonskoga Šamca, fra MARIO ZRAKIĆ, iz Đakova, fra ANTO MANDIĆ, iz Domagovića, položit će u našoj crkvi svoje svečane redovničke zavjete. Preporučamo vam našu braću u molitve i pozivamo vas na ovo naše franjevačko slavlje.
 
 Ovogodišnje zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu pada u nedjelju 10. rujna. Prijaviti se možete na našem kiosku, cijena prijevoza je 50 kn.
 
 Prošlog petka u Marijinom svetištu na Trsatu, franjevački habit su obukla i započela godinu novicijata dvanaestorica naše nove, mlade braće, a jučer su, jednako tako na Trsatu petorica dosadašnjih novaka položili svoje prve zavjete. Ovu našu mladu braću preporučamo u vaše molitve, da im Gospodin podari mir i ustrajnost na započetom putu.
 
 Ovaj tjedan, našem se bratstvu pridružio još jedan član. Izričemo dobrodošlicu fra Vedranu Kosu. Fra Vedran je rođen 1980 godine u Orahovici, u naš je Red stupio 2010. godine, diplomirao je ove godine na Filozofsko teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. 30. rujna primit će sveti red đakonata, a našem bratstvu i župi je dodijeljen, kako bi među nama obavio svoj đakonski praktikum. Brata Vedrana preporučamo u vaše molitve i želimo mu da se među nama dobro i ugodno osjeća.
 
 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete.