26. travnja 2015

IV. VAZMENA NEDJELJA
Bl. Jakov Zadranin, franjevac

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
27. Ponedjeljak: sv. bl. Ozana Kotorska, dominikanka
28. Utorak: sv. Ljudevit Marija Grignon de Monfot, svećenik
29. Srijeda: sv. Katarina Sijenska, dominikanka
30. Četvrtak: sv. Pijo V., papa
01. Petak: sv. Josip Radnik
02. Subota: sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj
03. Iduća je nedjelja V. VAZMENA – sv. Filip i Jakov, apostoli

Danas je DAN DUHOVNIH ZVANJA, pa u vaše molitve preporučamo veliku potrebu Crkve za svećeničkim i redovničkim zvanjima. Zahvaljujemo na svemu što svaki mjesec činite za naš franjevački podmladak, kako na materijalnom, tako još više na duhovnom planu.
Čestitamo danas i našim krizmanicima koji su primili puninu Duha Svetoga. Možda i nekoga od njih Dobri Pastir poziva u svoju službu.

Danas u 18 sati je u katedrali hodočašće mladih naše nadbiskupije i susret s nadbiskupom. Pozivamo sve mlade da se uključe.

Ova je srijeda posljednja u mjesecu ožujku, pa će toga dana Pokret krunice za obraćenje i mir imati svoj susret od 18 sati. Redovita sveta misa toga dana samo je u 7 sati ujutro, a župni ured toga dana neće uredovati.

U petak u 18 sati započinjemo Svibanjske pobožnosti, pa vas pozivamo na zajedništvo u molitvi. Bilo bi lijepo da i u našoj župi obnovimo radosno i raspjevano slavljenje ovih pobožnosti i da zaista s povjerenjem u ove dane dolazimo k Mariji. Dođite i sve svoje ponesite sa sobom sve svoje molbe i potrebe.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Preporučamo najnoviji broj Glasa Koncila u kojemu možete pročitati o Drugom nacionalnom susretu katoličkih obitelji na Trsatu, zatim, Razgovor s mladim hrvatskim povjesničarom Antom Nazorom, Prikaz bule pape Franje o izvanrednoj jubilarnoj godini, kao i svjedočanstva vjere osoba iz hrvatske javnosti.