26. srpnja 2015.

XVII. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. Joakim i Ana, roditelji BDM

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
27. Ponedjeljak: Sv. Klement Ohridski, Gorazd i drugovi, učenici sv. Ćirila i Metoda
28. Utorak: Sv. Nazarije i Celzo, mučenici
29. Srijeda: sv. Marta, Isusova učenica
30. Četvrtak: sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj
31. Petak: sv. Ignacije Loyola, utemeljitelj Družbe Isusove
01. Subota: sv. Alfonz Maria Liguori, biskup i crkveni naučitelj
02. Nedjelja: XVIII. KROZ GODINU – BDM Anđeoska – Porcijunkula

Ova je srijeda posljednja u mjesecu srpnju, pa će toga dana Pokret krunice za obraćenje i mir imati svoj mjesečni susret s početkom u 18 sati. Toga dana župni ured neće uredovati.

U nedjelju, slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkula. U našoj ćemo crkvi ovaj blagdan svečanije proslaviti večernjom misom u 18:30. Kao priprava za ovaj blagdan, u četvrtak, petak i subotu od 18 sati, bit će pobožnost Blaženoj Djevici Mariji: franjevačka krunica i litanije. Toga se dana pod uobičajenim uvjetima može zadobiti potpuni oprost. Uvjeti su: pohoditi crkvu – sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno ispovjediti se, izmoliti Vjerovanje, Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. Prilika za ispovijed će biti od 17:30. Dođite kako bismo radosno proslavili ovaj nama franjevcima osobito dragi blagdan.

U subotu, koja je prva u mjesecu, preporučamo pobožnost Prečistom Srcu Marijinom.

Tijekom srpnja i kolovoza, župni ured ureduje po ljetnom rasporedu.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo Glas Koncila koji donosi prilog o sadašnjem stanju hrvatskog društva, Teolog pita: “Tko je kršćanin?”, osvrt na članak beogradskog lista Republika o bl. Alojziju Stepincu, Primjer brojne obitelji iz Slovačke koja pjesmom sudjeluje na svetoj misi i drugo.