26. ožujka 2022.

IV. KORIZMENA NEDJELJA

Dominica Lætare

sv. Rupert, apostol Bavarske

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

28. Ponedjeljak: sv. Siksto III., papa

29. Utorak: sv. Bertold, pustinjak

30. Srijeda: sv. Petar Regalat, franjevac

31. Četvrtak: sv. Gvido iz Pompose, redovnik

01. Petak: sv. Hugo, biskup

02. Subota: sv. Franjo Paolski, pustinjak

03. Iduća je nedjelja V. KORIZMENA – GLUHA – sv. Rikard, biskup

* Kako smo najavili prošle nedjelje, danas prikupljamo vaše novčane priloge za crkvu i narod u Bosni i Hercegovini. Svoj prilog možete staviti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve. Od srca hvala!

*Pozivamo vas na uobičajene pobožnosti tijekom tjedna u našoj crkvi: utorkom od 18 sv. Antunu, četvrtkom nakon večernje mise euharistijsko klanjanje, a petkom i nedjeljom od 18 Križni put.

* Ni ove korizme nećemo imati uobičajeni dan bolesnika, nego pozivamo one, koji imaju istinsku potrebu za sakramentom bolesničkog pomazanja, da se kroz tjedan nakon večernje svete mise jave u sakristiju, gdje će im sakrament biti podijeljen. On se prima u slučaju ozbiljnije bolesti, a nikako kao prevencija ili u slučaju manjih zdravstvenih poteškoća.

* Bliži se svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega za kojega se treba na vrijeme pripraviti. Jedan od oblika priprave je svakako i pristupanje sakramentu svete ispovijedi. U iduću nedjelju ćemo vas obavijestiti o rasporedu ispovijedanja, no ispovjediti se možete i ranije, uvijek uz svetu misu, kako radnim danom, tako i nedjeljom. Molimo vas da ispovijed ne odgađate za zadnji čas.

* Ukoliko kod kuće imate teško pokretnih i nemoćnih bolesnika, javite nam telefonom, mailom ili osobno, kako bismo ih mogli posjetiti i donijeti im prije Uskrsa utjehu svetih sakramenata.

* Najavljujemo da ćemo i ove godine od Caritasa dobiti određenu količinu maslinovih grančica, koje ćete si na Cvjetnicu, uz prilog za Caritas moći uzeti na ulazima u crkvu.

* Prošle i pretprošle nedjelje smo prikupili oko 6.000,00 kuna za ratom pogođenu Ukrajinu. Od srca hvala na vašoj velikodušnosti.

*Pozivamo mlade koji žele sudjelovati u susretima Franjevačke mladeži da nam se pridruže ponedjeljkom u 20 sati.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.