25. lipnja 2017.

XII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Prosper Akvitanski, redovnik
 
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
26. Ponedjeljak: sv. Jose Maria Escriva de Balaguer, sveć. utemeljitelj Opus Dei
27. Utorak: sv. Ladislav Kralj, utemeljitelj Zagrebačke nadbiskupije
28. Srijeda: sv. Irenej Lionski, biskup i mučenik
29. Četvrtak: sv. Petar i Pavao, apostolski prvaci
30. Petak: Rođenje sv. Rimski prvomučenici
01. Subota: sv. Estera, Kraljica
02. Nedjelja: XIII. NEDJELJA KROZ GODINU – Oton Bamberški, biskup
 

 U utorak na blagdan sv. Ladislava Kralja, utemeljitelja i zaštitnika naše nadbiskupije, uz večernju misu, molit ćemo za sve duhovne i materijalne potrebe cijele nadbiskupije.

 Ova je srijeda zadnja u mjesecu, pa će od 18 sati Pokret krunice za obraćenje i mir imati svoj mjesečni susret. Redovita sveta misa toga dana je u 7 sati ujutro. Župni ured neće uredovati.

 U četvrtak na svetkovinu svetih apostolskih prvaka Petra i Pavla, svete su mise u 7 i 18:30 sati. Nastojte svakako naći vremena i doći na svetu misu.

 U nedjelju kod svete mise u 11:30 bit će blagoslov novog kipa sv. Antuna Padovanskog kojega je za našu crkvu i ovaj puta izradio akademski kipar Dragutin Šantek iz Beča. Preporučujmo se ustrajno zagovoru sveca svega svijeta.

 Vrijeme je upisa u srednje škole, pa vas još jednom molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.

 Ispričavamo se svima koji su na Tijelovo i prošle nedjelje ostali zarobljeni u liftu. Kvar je sada otklonjen, pa se sa sigurnošću možete dalje voziti. Servisna služba nam savjetuje modernizaciju cijelog pogona i kabine, pa ćemo polako prikupljati novac i pripremati se za taj posao.

 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila, Život vrelo i ostalo.