24. ožujka 2019.

III. KORIZMENA NEDJELJA
sv. Katarina Švedska, udovica, redovnica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
25. Ponedjeljak: NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO
26. Utorak: sv. Montan i Maksima, supružnici
27. Srijeda: sv. Rupert, redovnik, apostol Bavarske
28. Četvrtak: sv. Siksto III., papa
29. Petak: sv. Bertold, pustinjak
30. Subota: sv. Petar Regalat, franjevac
31. Iduća je nedjelja IV. KORIZMENA – Gvido iz Pompose, redovnik

* Sutra na Blagovijest, svete su mise u 7 i 18:30 sati. Pozivamo vas na sudjelovanje.

* Prošli je tjedan prema odluci hrvatskih biskupa bio posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Svoj prilog za pomoć bosanskohercegovačkim katolicima možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve, na čemu od srca zahvaljujemo.

* Jednako tako, danas volonteri našega Caritasa prodaju kolače u korist siromašnijih članova naše župe. Od srca hvala na velikodušnom sudjelovanju, kako onima koji su kolače darovali, tako i onima koji su ih kupili!

* Danas u 15 sati na Ksaveru će biti Križni put za školsku djecu i roditelje. Molimo sve koji žele sudjelovati da se u 13 sati okupe ispred crkve, Ide se gradskim prijevozom, a troškove će podmiriti samostan.

* U utorak 26. ožujka u prostoriji Frame održat će se korizmena Biblijska tribina na temu “Dajte, pomirite se s Bogom” o sakramentu pomirenja. Više možete vidjeti na oglasnim pločama.

* Ova je srijeda zadnja u mjesecu, pa će Pokret krunice imati svoju redovitu Duhovnu obnovu s početkom u 18 sati. Toga dana ne ureduje Župni ured, niti će biti redovite večernje mise.

* U našoj je crkvi tijekom korizme pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati. Bilo bi lijepo da na njoj kao nositelji križa i svijeća sudjeluju ministranti i mladi.

* Prošle je nedjelje u našoj crkvi udruga Kolajna ljubavi prikupila 11.720,00 kuna za dogradnju Sirotišta sv. Ante u Tanzaniji. Članovi udruge, kao i njihovi štićenici od srca zahvaljuju.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete.
U novome broju Glasa Koncila pročitajte:
– Nema misa ni za »ustaše« ni za »partizane« – samo za pokojne,
– Promet zahtijeva cjeloživotnu edukaciju, – Treba li kažnjavati odraslu djecu?,
– Što je sve Zagrebački Caritas napravio u godini dana