24. lipnja 2018.

ROĐENJE SV. IVANA KRSTITELJA
XII. NEDJELJA KROZ GODINU
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
25. Ponedjeljak: sv. Prosper Akvitanski, redovnik
26. Utorak: sv. Jose Maria Escriva de Balaguer, sveć. utemeljitelj Opus Dei
27. Srijeda: sv. Ladislav Kralj, utemeljitelj Zagrebačke nadbiskupije
28. Četvrtak: sv. Irenej Lionski, biskup i mučenik
29. Petak: sv. Petar i Pavao, apostolski prvaci
30. Subota: sv. Rimski prvomučenici
01. Nedjelja: XIII. NEDJELJA KROZ GODINU – sv. Estera, Kraljica

 Kako smo najavili, danas naši framaši prodaju kolače. Prihod je namijenjen njihovu sudjelovanju na ovogodišnjem franjevačkom hodu, pa vam ih od srca preporučamo.

 U srijedu na blagdan sv. Ladislava Kralja, utemeljitelja i zaštitnika naše nadbiskupije, uz jutarnju misu, molit ćemo za sve duhovne i materijalne potrebe cijele nadbiskupije.

 Ova je srijeda zadnja u mjesecu, pa će od 18 sati Pokret krunice za obraćenje i mir imati svoj mjesečni susret. Redovita sveta misa toga dana je u 7 sati ujutro. Župni ured neće uredovati.

 U petak na svetkovinu svetih apostolskih prvaka Petra i Pavla, svete su mise u 7 i 18:30 sati. Nastojte svakako naći vremena i doći na svetu misu.

 Vrijeme je upisa u srednje škole, pa vas još jednom molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.

 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila u kojem možete pročitati:
Zašto je za sve u Hrvatskoj važna biskupska poruka o savjesti? te tekst o svjedočenju franjevca kojega je bolest spriječila da postane svećenik.