23. prosinca 2018.

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA
sv. Ivan Kentski, svećenik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
24. Ponedjeljak: Badnjak – sv. Adam i Eva, praroditelji
25. Utorak: BOŽIĆ – ROĐENJE SPASITELJEVO
26. Srijeda: sv. Stjepan, prvomučenik
27. Četvrtak: sv. Ivan apostol i evanđelist
28. Petak: Nevina dječica, mučenici
29. Subota: sv. Toma Becket, biskup i mučenik
30. Nedjelja: bl. Margarita Colonna, klarisa

* Sutra na Badnjak, u 6 sati je posljednja zornica ove godine, a u 20 sati ćemo slaviti misu bdijenja – malu polnoćku uz sudjelovanje djece koja su pripravila prigodni program. Svečanu misu polnoćku slavit ćemo u 23.30 sati. Na zamolbu policije podsjećamo vas da kršćani veselje i radost ne izražavaju pucnjavom, nego pjesmom i molitvom, kako u crkvi, tako i u svojim obiteljima. Jednako tako policija moli povećanu pažnju prilikom upravljanja motornim vozilima, kao i prilikom kretanja pješaka.

* U utorak, na Božić, mise su po uobičajenom rasporedu u 8, 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.

* U srijedu na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, svete će mise također biti po nedjeljnom rasporedu.

* Ovaj mjesec će Pokret krunice imati svoju duhovnu obnovu u ČETVRTAK, a ne kao inače u srijedu, od 18 sati. Toga dana neće biti redovite večernje mise, niti će uredovati župni ured.

* U četvrtak, započinjemo blagoslov obitelji po vašim domovima. Na našem kiosku možete popuniti prijavnice. Podsjećamo da prijavu blagoslova ne odgađate za zadnji čas, kao i da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan područja naše župe.
* U petak će uz večernju misu biti zajednički blagoslov obitelji.

* Blagoslov obitelji je jedan od izraza naše vjere i ne bi ga trebalo zanemariti, pa nastojte na jedan ili drugi način primiti blagoslov.

* U nedjelju slavimo blagdan Svete Obitelji, pa će uz svetu misu u 9 sati biti božićni blagoslov djece. Pozivamo svu djecu!

* Odlukom Nadbiskupskog duhovnog stola br. 2509/2018, od 17. prosinca 2018 godine, kroz iduće tri godine, službu izvanrednih djelitelja svete pričesti u našoj crkvi će vršiti slijedeći vjernici: Marko Zečević, Dragutin Bosak, Tomislav Matić, Biserka Baćani, Dragutin Cifer, Nikola Golub, Ljerka Škrljak, Dragutin Ratko Kukec, Vjekoslav Predragović, Matija Zečević, Ivan Mađer, Ivan Šarušić, Petar Mihulja i Damir Prskalo.

* U holu vas čekaju naši Famaši koji prodaju svoje rukotvorine, prihod je namijenjen u dobrotvorne svrhe, pa vam ih preporučamo.
* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, čestitke, knjige i druge nabožne predmete. Jednako tako, na kiosku možete uzeti i ovogodišnje Obavijesti s programom blagdanskih slavlja i događanja tijekom iduće godine u našoj crkvi. Preporučamo i novi Glas Koncila koji donosi: – Kako je Zagreb dobio ime po božićnom otajstvu, te – Kako su Božić slavili nekadašnji zatvorenici, a kako ga dočekuju radnici brodogradilišta