22. travnja 2018.

22. travnja 2018.
IV. VAZMENA NEDJELJA
sv. Leonida, laik, otac teologa Origena

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
23. Ponedjeljak: sv. Juraj, vojnik, mučenik
24. Utorak: sv. Fidel Sigmaringenski, franjevac kapucin, mučenik
25. Srijeda: sv. Marko, evanđelist
26. Četvrtak: bl. Jakov Zadarski, franjevac
27. Petak: bl. Ozana Kotorska, dominikanka, rekluza
28. Subota: sv. ljudevit Marija Grignon de Monfort, svećenik
29. Iduća je nedjelja V. VAZMENA – sv. Katarina Sijenska, dominikanka

 Dan je duhovnih zvanja, pa u vaše molitve preporučamo veliku potrebu Crkve za svećeničkim i redovničkim zvanjima. Kako je i prva nedjelja u mjesecu, preporučamo naše franjevačke sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove vašoj dobroti. Od srca hvala na vašem prilogu za njihovo školovanje kojega možete odložiti u škrabicu kod izlaza iz crkve.

 Danas je i Hodočašće mladih naše nadbiskupije i susret s nadbiskupom u katedrali. Od 17:30 će biti euharistijsko klanjanje, a u 19 sati je sveta misa koju će predvoditi naš nadbiskup i kardinal Josip Bozanić. Pozivamo sve mlade da se priključe.

 Ova je srijeda zadnja u mjesecu, pa će toga dana Pokret krunice imati svoj redoviti mjesečni susret. Toga dana neće biti redovite večernje mise, niti će uredovati župni ured.

 U iduću nedjelju u 11:30 u našoj će župi biti slavlje sakramenta sv. potvrde. Slavlje predvodi vojni biskup u miru msgr. Juraj Jezerinac. Svima preporučamo da tijekom ovoga tjedna molite za naše krizmanike, da otvorena srca i rado prime ovaj sakrament i u budućem životu budu dobri Kristovi svjedoci.

 Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve tiska. Osobito preporučamo najnoviji broj Glasa Koncila