22. studenoga 2020

ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA
sv. Cecilija, djevica i mučenica
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
23. Ponedjeljak: sv. Klement Rimski, papa
24. Utorak: sv. Andrija Dung-Lac i drugovi vijetnamski mučenici
25. Srijeda: sv. Katarina, djevica i mučenica
26. Četvrtak: sv. Leonardo Portomauricijski, franjevac
27. Petak: sv. Franjo Antun Fasani, franjevac
28. Subota: Svi sveti franjevačkih redova
29. Nedjelja: I. NEDJELJA DOŠAŠĆA
* Čestitamo danas našim sestrama franjevkama blagdan Krista Kralja, dan njihove Družbe i preporučamo sestre u molitve za dobro zdravlje i redovnički duh te nova i oduševljenja zvanja.
* Kako se danas spominjemo i svete Cecilije, zaštitnice crkvenih glazbenika, u vaše molitve preporučamo sve naše pjevače i svirače, kao i sve preminule članove naših zborova.
* U iduću nedjelju započinje Došašće, pa već sada napominjemo da ove godine na žalost neće biti svetih misa zornica. Koji želite i možete, bit će moguće svakog jutra sudjelovati na sv. misi u 7 sati.
* Ovih dana naše je samostansko bratstvo izišlo iz samoizolacije Fra Rajko i fra Smiljan se još oporavljaju i nadamo se da će obojica uskoro biti sasvim dobro. Ostala braća i sestre su zdrava. Stoga ćemo se od sutra vratiti našim redovitim dužnostima, što znači da će kod svih večernjih i nedjeljnih misa ponovno biti prilika za svetu ispovijed, a Župni ured će raditi po svom redovitom rasporedu: ponedjeljkom od 19 do 20; od utorka do petka od 16 do 18; a subotom od 9 do 11 sati.
* Prema novim mjerama za suzbijanje zaraze, u našu crkvu, prema kvadraturi smije biti 250 vjernika na jednoj svetoj misi. Nadamo se da ćemo tijekom ovoga tjedna uspjeti uspostaviti ozvučenje u holu u kojega stane 100, velikoj dvorani u koju stane 60 i kapelici u koju stane 30 osoba, pa ćete moći i ondje sudjelovati, a oni koji podnose hladnoću mogu biti i ispred crkve gdje je ozvučenje već provedeno. Sveukupno, unutar crkvenog prostora može sudjelovati na sv. misi 440 osoba. Svakako treba i dalje nositi maske i držati razmak od 2 metra.
* Napominjemo da ove zime najvjerojatnije, zbog financijske situacije nećemo moći grijati crkvu. Trenutno naši prihodi, koji su znatno smanjeni jedva uspiju pokriti režije. Podsjećamo vas da mi franjevci imamo ovisimo isključivo o darovima vjernika, jer s nijedne druge strane nemamo nikakvih prihoda.
* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve časopisa, kalendare te božićne čestitke, nabožne predmete, adventske svijeće i drugo. Osobito preporučamo novi Glas Koncila.