22. prosinca 2019.

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA
sv. Franciska Cabrini, redovnica

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
23. Ponedjeljak: sv. Ivan Kentski, svećenik
24. Utorak: Badnjak – sv. Adam i Eva, praroditelji
25. Srijeda: BOŽIĆ – ROĐENJE SPASITELJEVO
26. Četvrtak: sv. Stjepan, prvomučenik
27. Petak: sv. Ivan apostol i evanđelist
28. Subota: Nevina dječica, mučenici
29. Nedjelja: SVETA OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA,
sv. Toma Becket, biskup i mučenik

* Danas, prema odredbi naših biskupa prikupljamo priloge za stradale u potresu u Albaniji. Vaš prilog, na kojem od srca zahvaljujemo, možete odložiti u označenu škrabicu kod izlaza iz crkve.

* U utorak na Badnjak, u 6 sati je posljednja zornica ove godine, a u 20 sati ćemo slaviti misu bdijenja – malu polnoćku uz sudjelovanje djece koja su pripravila prigodni program. Svečanu misu polnoćku slavit ćemo u 23.30 sati. Na zamolbu policije podsjećamo vas da kršćani veselje i radost ne izražavaju pucnjavom, nego pjesmom i molitvom, kako u crkvi, tako i u svojim obiteljima. Jednako tako policija moli povećanu pažnju prilikom upravljanja motornim vozilima, kao i prilikom kretanja pješaka.

* U srijedu, na Božić, mise su po uobičajenom rasporedu u 8, 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.

* U četvrtak na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, svete će mise također biti po nedjeljnom rasporedu.

* U petak, započinjemo blagoslov obitelji po vašim domovima. Na našem kiosku možete popuniti prijavnice. Podsjećamo da prijavu blagoslova ne odgađate za zadnji čas, kao i da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan područja naše župe.

* U petak će uz večernju misu biti zajednički blagoslov.

* Blagoslov obitelji je jedan od izraza naše vjere i ne bi ga trebalo zanemariti, pa nastojte na jedan ili drugi način primiti blagoslov.

* U nedjelju slavimo blagdan Svete Obitelji, pa će uz svetu misu u 9 sati biti božićni blagoslov djece. Pozivamo svu djecu!

* U holu vas čekaju naši Famaši koji prodaju svoje rukotvorine, prihod je namijenjen u dobrotvorne svrhe, pa vam ih preporučamo.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, čestitke, knjige i druge nabožne predmete. Ondje možete uzeti i ovogodišnje Obavijesti s programom blagdanskih slavlja i događanja tijekom iduće godine u našoj crkvi.

* Od srca zahvaljujemo tvrtkama Finito i Do it koje su donirale sustav za videonadzor naše crkve. Taj će sustav trebati nadograditi, pa se preporučamo onima koji su u mogućnosti i žele nam pri tome financijski pomoći. Od srca hvala!