22. listopada 2023.

XXIX. NEDJELJA KROZ GODINU

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

23. Ponedjeljak: sv. Ivan Kapistranski, franjevac

24. Utorak: sv. Antun Marija Claret, redovnik

25. Srijeda: sv. Krizant i Darija, supružnici, mučenici

26. Četvrtak: sv. Dimitrije Srijemski, đakon, mučenik

27. Petak: sv. Frumencije, biskup

28. Subota: sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli

29. XXX. NEDJELJA KROZ GODINU sv. Hermenilda, pustinjakinja, laikinja

* Dragi vjernici ove nedjelje prikupljamo vaše dobrovoljne priloge za djelovanje Misionara. Svoj prilog možete ostaviti u škrabici na izlazu iz crkve. Od srca zahvaljujemo na svakom daru.

* Ovaj tjedan, prema rasporedu kojega su s. Lucijana i fra Mislav dogovorili s roditeljima, a možete ga vidjeti na našim mrežnim stranicama i oglasnim pločama, započinje vjeronauk priprave za prvu svetu pričest i krizmu.

* Srijedom pozivamo mlade na redovite susrete u 20 sati u našoj kapeli.

* Prema pismu koje smo primili iz Nadbiskupije – dužni smo obavijestiti sljedeće – priprava za prvu pričest započinje u drugom razredu osnovne škole, a za krizmu u sedmom razredu osnovne škole. Djeca koja ne pohađaju školski vjeronauk na pričest i krizmu moći će pristupiti u četvrtom razredu osnovne škole (prvopričesnici) ili u prvom razredu srednje škole (krizmanici), a nakon obavljene tri godine župne priprave za primanje sakramenata.

Sukladno tome, pozivam roditelje djece drugih i sedmih razreda da upišu svoju djecu na župni vjeronauk. Upisi će započeti 1.11. i traju do 1.12. Djecu će biti moguće upisati osobno u uredu ili preko naše web stranice i formulara koji će tamo biti dostupan.

* U četvrtak u 19.15 sati održat će se dobrotvorni koncert u našoj crkvi. Nastupaju Pučki pivači KBF-a sa tradicijskim napjevima pod nazivom “Budi hvaljeno po sve vrime”.

Sav prihod koji se prikupi namjenjen je za obnovu naših orgulja koje su jedinstvene na ovom prostoru i rad su švicarskog graditelja Orgelbau Kuhn AG, Mannedorf. Izgrađene su 1941. godine, generalno su servisirane 1974. godine, a od tada bivaju vršeni nužni popravci po vrijednim rukama orguljara Marka Rastije. Da bi njihov plemeniti zvuk mogao još desetljećima davati boju, svečanost i živost liturgijskim slavljima, a duše molitelja uzdizati Bogu i nebeskim stvarima, nužno je pristupiti temeljitoj obnovi. Od srca vam zahvaljujemo na svakom vašem daru i veliko hvala Pučkim pivačima na vrijednoj inicijativi.

* U subotu će biti novi susret Glasnika Velikoga Kralja u prostorijama u prizemlju. Susret započinje u 16:30, a dobrodošla su sva djeca od 3. godine starosti pa do 7. razreda osnovne škole. Roditelji također mogu sudjelovati.

U subotu u 18:30 u našoj crkvi je Duhovna obnova za mlade – “Sveti budite! Jer svet sam ja, Gospodin, Bog vaš.” (Lev 19,2) – voditelji su franjevci naše provincije.

* Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkog tiska, kalendare za iduću godinu, nabožne predmete i knjige duhovnog sadržaja. Osobito preporučamo Glasa koncila.