21. lipnja 2020.

XII. NEDJELJA KROZ GODINU
sv. Alojzije Gonzaga, isusovac

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
22. Ponedjeljak: sv. Ivan Fisher i Toma More, mučenici
23. Utorak: sv. Josip Cafasso, svećenik, franjevački trećoredac
24. Srijeda: ROĐENJE SV. IVANA KRSTITELJA
25. Četvrtak: sv. Prosper Akvitanski, redovnik
26. Petak: Jose Maria Escriva de Balaguer, svećenik, utemeljitelj Opus Dei
27. Subota: sv. Ladislav Kralj, utemeljitelj Zagrebačke nadbiskupije
28. Nedjelja: XIII. NEDJELJA KROZ GODINU – sv. Irenej Lionski, biskup i mč.

* Uz današnju večernju Misu bit će slavlje krštenja petog i šestog djeteta naših župljana Dalibora i Željke Mikulić. Kako je uobičajeno u cijeloj Hrvatskoj, ovo će slavlje predvoditi gospodin Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup. Radujemo se ovom događaju i pozivamo vas na sudjelovanje.

* U srijedu na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, svete su mise u 7 i u 18:30, pozivamo vas na sudjelovanje.

* U subotu na blagdan sv. Ladislava Kralja, utemeljitelja i zaštitnika naše nadbiskupije, molit ćemo za sve duhovne i materijalne potrebe cijele nadbiskupije.

* Vrijeme je upisa u srednje škole, pa vas još jednom molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.

* U našoj će se crkvi u sklopu manifestacija Pasionska baština, u utorak i u srijedu od 20 sati održati dva koncerta “Narode moj ljubljeni” i “Dan od gnjeva”. Pozivamo sve koji mogu i žele da se pridruže.

* Pokret krunice poziva da se od 26. lipnja do 4. srpnja pridružimo u Devetnici Gospi Fatimskoj za predstojeće izbore. Od srca preporučamo.

* U subotu 27. lipnja s početkom u 10 sati na Trgu republike Hrvatske održat će se ovogodišnji Hod za život. Svima koji mogu i žele od srca preporučamo sudjelovanje.

* Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila.