21. lipnja 2015

XII. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. Alojzije Gonzaga, redovnik

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
22. Ponedjeljak: sv. Ivan Fisher i Toma More, mučenici
23. Utorak: sv. Josip Cafasso, svećenik franjevački trećoredac
24. Srijeda: Rođenje sv. Ivana Krstitelja
25. Četvrtak: sv. Prosper Akvitanski, redovnik
26. Petak: sv. Jose Maria Escriva se Balaguer, svećenik utemeljitelj Opus Dei
27. Subota: sv. Ladislav, kralj, utemeljitelj Zagrebačke nadbiskupije
28. Nedjelja: XIII. NEDJELJA KROZ GODINU- sv. Irenej Lionski, bisk. i muč.

Jučer u 10 sati u su katedrali zajedno s ostalim ređenicima sakrament sv. reda primila i dvojica naše franjevačke braće: fra Otto Barany iz Bečeja u Vojvodini i fra Franjo Vuk iz Uljanika kod Garešnice, u idućiu će subotu u Sisku biti zaređen fra Silvijo Šćepanović iz Kutine, a na Pterovo u Jeruzalemu fra Filip Đurđević iz Virovitice. Naše mladomisnike preporučamo u vaše molitve.

Ova je srijeda zadnja u mjesecu lipnju, pa će Pokret krunice za obraćenje i mir od 18 sati imati svoj mjesečni susret. Toga dana nema redovite večernje svete mise, a jednako tako, toga dana neće uredovati niti župni ured.

U subotu se spominjemo sv. Ladislava utemeljitelja naše nadbiskupije, sjetimo se u molitvama našega nadbiskupa koji ove godine slavi 40. obljetnicu svećeničkog ređenja, kao i njegovih pomoćnih biskupa, svećenika, redovnika i redovnica, svega Božjega naroda i cijele naše nadbiskupije.

Vrijeme je upisa u srednje škole, pa napominjemo i potičemo da potaknete svoje mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Preporučamo najnoviji broj Glasa koncila koji donosi obilje vrijednihi naslova, kao što je: Hrvatski razvoj priječi politika, Papa na obiteljskom kongresu, Razgovor sa znanstvenikom, Fra Emanuel Hoško o posvećenom životu, Mladi i ljubav prema domovini i drugo. Čitajte!