20. rujna 2015.

XXV. NEDJELJA KROZ GODINU
Sv. Andrija Kim i drugovi, korejski mučenici

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
21. Ponedjeljak: Sv. Matej, apostol i evanđelist
22. Utorak: sv. Mauricije, vojnik, mučenik
23. Srijeda: sv. Pijo iz Pietrelcine, franjevac kapucin
24. Četvrtak: sv. Pacifik iz San Severina, franjevac
25. Petak: sv. Nikola von Flüe, pustinjak
26. Subota: sv. Kuzma i Damjan, liječnici, mučenici
27. Nedjelja: XXVI. KROZ GODINU – sv. Vinko Paulski, svećenik, utemeljitelj

Sutra u 20 sati u Župnoj dvorani započinje Tečaj priprave za brak na koji pozivamo sve zaručnike koji u skoro vrijeme namjeravaju sklopiti ženidbu.

U subotu su jesenske kvatre, dan kada cijela katolička Crkva moli i žrtvuje se za svećenička i redovnička zvanja kao i za duhovnu izgradnju naše mladeži. Pozivamo vas i toga dana na osobnu molitvu i svetu misu.

Vjeronauk priprave za prvopričesnike i krizmanike započet će u drugom tjednu listopada, a roditelje molimo da prema rasporedu koji im je dostavljen dođu u župni ured upisati svoju djecu.

Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započinje 13. listopada u 19:30 i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Uskrsa. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda dođu upisati. Oni koji su već kršteni, a žele primiti sakramente potvrde i euharistije trebaju priložiti Potvrdu o krštenju.

Danas članovi Franjevačkog svjetovnog reda u predvorju naše crkve prodaju kolače i krunice. Prihod je namijenjen pokrivanju troškova njihovog djelovanja. Od srca vam ih preporučamo!

Jednako tako, danas se našoj župi želi predstaviti inicijativa “40 dana za život” koja se zauzima protiv pobačaja. Zainteresirani se nakon svete mise mogu nekoliko trenutaka zadržati u kapeli u prizemlju. Od srca vam preporučamo ovu inicijativu.

Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve katoličkog tiska, kalendare za iduću godinu, kao i dobre knjige kršćanske tematike koje mogu poslužiti vašoj vjerničkoj izgradnji i rastu. Osobito preporučamo najnoviji Glas Koncila.