20. prosinca 2015.

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA
Sv. Eugen i Makarije, mučenici
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
21. Ponedjeljak: sv. Petar Kanizije, isusovac
22. Utorak: sv. Francisca Cabrini, redovnica
23. Srijeda: sv. Ivan Kentski, svećenik
24. Četvrtak: BADNJAK, sv. Adam i Eva, praroditelji
25. Petak: ROĐENJE SPASITELJEVO – BOŽIĆ
26. Subota: sv. Stjepan, prvomučenik
27. Nedjelja: SVETA OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA – sv. Ivan, apostol i evanđelist
U ponedjeljak, utorak i srijedu će biti prilika za ispovijed 10 do 12 i od 17 do 19 sati. Kao što smo najavili na Badnjak neće biti ispovijedanja kako bismo se i mi svećenici mogli pripremiti za slavlje Božića.
U utorak u 20 sati vokalni studio “Bacchabundus” održat će u našoj Župnoj dvorani Božićni koncert na kojega ste svi pozvani.
U četvrtak na Badnjak ćemo u 6 sati slaviti posljednju ovogodišnju zornicu, a u 20 sati je misa bdijenja uz sudjelovanje djece koja su pripravila prigodni kratki program.
Svečanu misu polnoćku slavit ćemo u 23.30 sati. Zamoljeni smo od policije da upozorimo vjernike da se veselje i radost ne izražava pucnjavom, jer to nije niti hrvatski, niti kršćanski običaj. Radije pripremimo svoje glasove i srca da prelijepe hrvatske božićne pjesme zaore našom crkvom i našim domovima. Jednako tako policija moli povećanu pažnju prilikom upravljanja motornim vozilima, kao i prilikom kretanja pješaka.
U petak, na Božić, mise su po nedjeljnom rasporedu u 8, 9, 10, 11:30 te 18:30 sati. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.
Po istom rasporedu su i svete mise u subotu na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika.
U iduću nedjelju slavimo blagdan Svete Obitelji, toga dana u 18 sati će ovdje u crkvi ispred jaslica biti blagoslov male djece, a na večernju misu pozivamo bračne parove, osobito one koji su se vjenčali tijekom ove godine, kako bi primili blagoslov.
U idući ponedjeljak 28. prosinca, prema rasporedu, započinjemo blagoslov obitelji po vašim domovima. Prijavnicu za blagoslov možete uzeti na kiosku, čitljivo ju popuniti i vratiti na kiosk. Podsjećamo vas da nam nije dopušteno blagoslivljati domove izvan područja naše župe. Zajednički blagoslov u crkvi bit će u ponedjeljak 28. prosinca i 4. siječnja u 18:30. Blagoslov obitelji je jedan od izraza naše vjere i ne bi ga trebalo zanemariti, pa nastojte na jedan ili drugi način primiti blagoslov.
Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, kalendare, čestitke, knjige i druge nabožne predmete. Jednako tako, na kiosku možete uzeti i ovogodišnje Obavijesti s programom slavlja i događanja u našoj crkvi.
Čestitamo danas našem Zboru mladih koji pjeva na sv. misi u 11:30. O svojoj tridesetoj godini djelovanja snimili su svoj drugi nosač zvuka pod naslovom “Božić u Sigetu” Nakon današnje sv. mise u 11:30, bit će kratki koncert. Zbog tehničkih razloga nosač zvuka će biti u prodaji tek od utorka na našem kiosku po cijeni od 50,00 kn.