2. travnja 2017.

V. KORIZMENA NEDJELJA
sv. Franjo Paolski, redovnik

Tijekom idućeg tjedna spominjemo se:
03. Ponedjeljak: sv. Rikar, biskup
04. Utorak: sv. Izidor Seviljski, biskup i crkveni naučitelj
05. Srijeda: sv. Vinko Ferrerski, dominikanac
06. Četvrtak: sv. Celestin I., papa
07. Petak: sv. Ivan Krstitelj de la Salle, utemeljitelj Reda školske braće
08. Subota: sv. Dionizije Korintski, biskup
09. Iduća je Nedjelja Muke GNIK – CVJETNICA – sv. Marija Kleofina, svjedokinja Isusove smrti, blagovjesnica uskrsnuća

 Danas volonteri našega Karitasa prikupljaju priloge i prodaju kolače u korist potrebitih obitelji naše župe. Od srca zahvaljujemo na svakom prilogu i na sudjelovanju u ovoj akciji.

 Sutra će uz večernju misu biti prilika za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja. Ovom sakramentu mogu pristupiti oni koji boluju od ozbiljnije bolesti ili se nalaze u životnoj opasnosti. Osobe koje su zdrave ili boluju od manjih i prolaznih bolesti ne bi trebale pristupiti ovom sakramentu.

 Već ovoga tjedna započet ćemo s korizmenim ispovijedanjem.
– U srijedu u 19:30 bit će pokorničko bogoslužje i ispovijed za mlade. Pozivamo sve mlade na sudjelovanje.
– U petak i subotu bit ćemo vam na raspolaganju od 17:30.
– A u subotu u 11 sati bit će pokorničko bogoslužje i ispovijed za djecu od 4. do 8. razreda osnovne škole. Molimo potaknite djecu da dođu na ispovijed.

 Cjelokupni raspored ispovijedanja izvješen je na oglasnim pločama, pa možete pogledati i odlučiti kada ćete pristupiti. Nastojte se ranije ispovjediti jer, kako smo već ranije najavili, na Veliku subotu neće biti prilike za ispovijed.

 Molimo također da nas obavijestite o vašim starijim i nepokretnim članovima obitelj, kako bismo mogli doći u vaš dom i prije uskrsa ih ispovjediti.

 U subotu od 18 sati u holu naše crkve bit će pobožnost BD Mariji blagoslovljenoj, našoj Gospi trudnici. Molit ćemo za naše obitelji, za one koji žele, a ne mogu imati djece, kao i za svu djecu, mlade, roditelje, bake i djedove. Dođite!

 U iduću nedjelju na Cvjetnicu, ćemo čuti navještaj Muke Gospodinove, kojega će u 10 sati pjevati Župni zbor, a u 11:30 Zbor mladih. Toga će dana uz sve mise biti i blagoslov maslinovih grančica koje ćete moći uzeti na ulazu u crkvu, uz vaš dragovoljni prilog za potrebe našeg župnog Caritasa.

 I u ovaj petak, kao i na Cvjetnicu, u našoj će crkvi biti pobožnost Križnoga puta u 18 sati.

 I danas inicijativa ProLife, skuplja potpise podrške za nerođene u svrhu promjene tzv. Zakona o pobačaju i pružanju pomoći trudnicama u nevolji.

 Na našem kiosku možete nabaviti nove brojeve tiska, duhovne knjige i nabožne predmete, uskrsne čestitke i vrlo lijepe ukrajinske pisanice.