2. prosinca 2018.

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA
sv. Blanka, kraljica, majka sv. Ljudevita
Tijekom idućeg tjedna slavimo:
03. Ponedjeljak: sv. Franjo Ksaverski, isusovac, misionar
04. Utorak: sv. Barbara, djevica i mučenica
05. Srijeda: sv. Saba, monah
06. Četvrtak: sv. Nikola, biskup
07. Petak: sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
08. Subota: BEZGRJEŠNO ZAČEĆE BDM
09. Nedjelja: II. DOŠAŠĆA – sv. Petar Fourier, augustinac

* Pripravljajući se za Božić, od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 6 sati. Dođite i radosnom pjesmom i molitvom iščekujmo dolazak Gospodnji.

* Od sutra u uredovno vrijeme župnog ureda možete upisati misne nakane za iduću godinu. Pri upisu, molimo da navedete najviše tri imena po nakanu, a za veći broj osoba može se navesti prezime obitelji. Bog zna nakanu vašeg srca, a svaka se sveta misa prikazuje za cijeli svijet i sve žive i pokojne. Jednako tako, vas molimo da ne upisujete više od 4 nakane, kako bismo imali dovoljno termina za sve. Veći broj nakana moguće je upisati petkom, kada se u našoj crkvi slavi sveta misa na zajedničke nakane.

* U srijedu, četvrtak i petak od 17:55 trodnevnicom ćemo se pripraviti za svetkovinu Bezgrešnog Začeća.

* Budući da je ovaj je petak prvi u mjesecu, pa će od 17:45 biti euharistijsko klanjanje uz pobožnost i posvetu Presvetom Srcu Isusovu. Zajedno će s nama biti i članovi Molitvenog vijenca Kraljice obitelji. Prilika za ispovijed će biti od 17:30.

* U subotu na svetkovinu Bezgrješnog začeća svete su mise po blagdanskom rasporedu u 6, 10, te 18:30 sati. Ovaj nama franjevcima osobito drag blagdan svečano ćemo proslaviti večernjom svetom misom, prije koje ćemo u holu naše crkve obaviti pobožnost BDM Blagoslovljenoj za sve koji žele imati djece a ne mogu to postići, kao i za sve obitelji i njihove potrebe. Nakon svete mise ćemo zajedno izmoliti Posvetnu molitvu i tako se na poseban način posvetiti Bezgrješnoj.

* Jednako tako u subotu od 10 do 12 sati bit će mala Duhovna obnova za naše ministrante i mali zbor Križiće. Pozivamo sve na sudjelovanje.

* U iduću nedjelju, naš župni Caritas organizira prodaju kolača. Molimo sve koji žele sudjelovati u ovoj akciji da se pridruže kako pečenjem i donacijom kolača, tako i kupnjom. Ispečene kolače možete donijeti u prostoriju Franjevačkog svjetovnog reda u subotu 8. 12., od 17 sati. Od srca hvala na sudjelovanju.

* Prije Božića bismo htjeli pohoditi vaše bolesnike po kućama. Možete ih upisati u župnom uredu ili sakristiji te putem telefona ili maila.

* I ove vas godine molimo da poštanske marke s vaših čestitki i pisama izrežete i donesete u crkvu kako bismo ih dalje proslijedili u korist misija.

* Na našem kiosku možete nabaviti adventske svijeće, nove brojeve tiska, kao i kalendare za iduću godinu te božićne čestitke. U novome broju Glasa Koncila pročitajte što ostaje nakon odlaska njemačke kancelarke, što je temelj zapadne kršćanske civilizacije te hoće li jugoslavenska ideologija nestati iz Hrvatske.