2. kolovoza 2015.

XVIII. NEDJELJA KROZ GODINU
BDM Anđeoska – Porcijunkula

Tijekom idućeg tjedna slavimo:
03. Ponedjeljak: Bl. Augustin Kažotić, dominikanac, zagrebački biskup
04. Utorak: Sv. Ivan Marija Vianney, svećenik, franjevački trećoredac
05. Srijeda: Gospa Snježna, Sv. Emigdije, biskup i mučenik
06. Četvrtak: Preobraženje Gospodinovo
07. Petak: sv. Kajetan iz Thiene, utemeljitelj Reda teatinaca
08. Subota: sv. naš otac Dominik, utemeljitelj Reda propovjednika
09. Nedjelja: XIX. KROZ GODINU – sv. Benedikta Terezija od Križa (Edith Stein), karmelićanka, mučenica nacizma

Danas na blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela, pod uobičajenim uvjetima možete zadobiti potpuni oprost. Uvjeti su: sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prije toga se ispovjediti, izmoliti Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Mariju i Slava Ocu, te neku molitvu na nakanu sv. oca.

Prva je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove. Vaš dar za njih možete staviti u škrabicu kod izlaza iz crkve. Hvala vam što se na taj način rado ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevaca.

Pozivamo vas na svetu misu u srijedu na blagdan Preobraženja Gospodinova.

Ovaj je petak prvi u mjesecu, pa vam preporučamo pobožnost Presvetom Srcu Isusovu. Prilika za ispovijed će biti od 18 sati.

Na našem kiosku možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska, knjige i nabožne predmete. Preporučamo najnoviji Glas Koncila koji nam donosi izvještaje o važnim društvenim događajima: spor oko Arbitražne komisije o granicama sa susjednim zemljama, o proglašenju svetim bl. Alojzija Stepinca, svjedočanstvo filmskog snimatelja iz Domovinskog rata, Poziv mladih: “Važno je vjerovati da mnogo toga možemo zajedno” i drugo.